ZELENSKI POTVRDIO: IDEM U VAŠINGTON! Prva poseta stranoj zemlji od napada na Ukrajinu!

Autor:

Svet

21.12.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je potvrsdio da će otići u posetu SAD.

ZELENSKI POTVRDIO: IDEM  U VAŠINGTON! Prva poseta stranoj zemlji od napada na Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otputovaće danas u posetu Vašington, gde će se susresti sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom, preneo je "BBC". 

To će biti njegova prva inostrana poseta jednoj zemlji otkako je Rusija napala Ukrajinu u februaru. Britanski javni servis navodi da bi Zelenski mogao da se obrati kongresmenima.

- Tokom radne posete SAD razgovaraću o jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine. Konkretno, predsednik Amerike Bajden i ja razgovaraćemo o saradnji Vašingtona i Kijeva. Postoji mogućnost da se obratim Kongresu, i da održim niz bilateralnih sastanaka - poručio je Zelenski na Tviteru.

U pismu od utorka uveče, predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi apelovala je na kongresmene da budu prisutni u Kongresu večeras.

- Molim vas, budite prisutni zbog vrlo posebnog fokusa na našu demokratiju - navela je Pelosi, bez navođenja više detalja. Zelenski je bio domaćin brojnim svetskim liderima u Kijevu, razgovarao je telefonom sa kolegama iz inostranstva i učestvovao na video konferencijama iz Kijeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading