ZAPAD ZELENSKOM SPREMA SVILEN GAJTAN - NA POMOLU PUČ U KIJEVU: General ulazi u politiku u preuzima kormilo u Kijevu?!

Autor:

Svet

02.12.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Valerij Zalužni, komadant oružanih snaga Ukrajine , novi je adut donosioca odluka na Zapadu i viđen je za naslednika aktuelnog predsednika Volodimira Zelenskog.

ZAPAD ZELENSKOM SPREMA SVILEN GAJTAN - NA POMOLU PUČ U KIJEVU: General ulazi u politiku u preuzima kormilo u Kijevu?!

Foto: Tanjug/AP

Kako pišu brojni ukrajinski i ruski Telegram kanali, politički Zapad mogao bi generala da ubaci u političke vode, pošto on uživa veliko poverenje u narodu i veliki broj građana baš u njemu vidi simbol otpora ruskoj agresiji.

Popularnost Zalužnog naglo je porasla nakon je u medijima na Zapadu označen kao arhitekta uspeha ukrajinske kontraofanzive kada su pod kontrolu Kijeva vraćani ključni gradovi Harkov i Herson.

"Zelenski" neće novog Ajzenhauera

- Zalužni je protivteža Zelenskom. Kabinet predsednika to odavno zna, ali ništa nisu mogli da urade tim povodom - navodi se na ukrajinskom kanalu "Legitimni".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Kako navodi ovaj kanal pozivajući se na neimenovane izvore, procena Zapada je da bi osnivanje političke partije pod vođstvom generala Zalužnog moglo da okupi milione pristalice, pošto je procena da bi iza generala stala vojska, lekari, dobrovoljci, simpatizeri...

- Zapadni lobi sprovodi svoju strategiju "zavadi pa vladj" i uvek istovremeno ulaže u nekoliko igrača na terenu, kako bi uvek zadržali kontrolu - ističe se u objavi.

 

 

Da sve ovo nisu tek puka nagađanje već da  je reč o nameri Vašingtona i Brisela da se reše Zelenskog kada im to bude odgovaralo, smatra i bivši zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ukrajine Sergej Krivonos.

- Niko u kabinetu predsednik ne želi da stvori novog Ajzenhauera - naveo je on povlačeći paralalu sa komadantom okupacionih snaga u Nemačkoj, koji je kasni postao i predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/Volodimir Zelenski

 

Zelenskom je jasno da Zalužni može da postane opasan konkurent, jer će se mnoge političke snage boriti za vlast nakon završetka rata. Već sam postavio pitanje zašto general Zalužni, sa svim svojim odličnim dostignucima koje je uradio, još nije dobio titulu heroja Ukrajine - rekao je Krivonos.

Slab na lepotice

Da između Zelenskog i Zalužnog ne cvetaju ruže postalo je jasno i kada je nedavno ukrajinski predsednik javno kritikovao generala poručujući mu da "smanji nivo publiciteta", o čemu je nedavno pisao britanski Telegraf.

Inače, komadant Zalužni došao je u centar pažnje javnosti kada je ruski haker Džoker preuzeo njegov Instagram profil iz čega je otkriveno da je general slab na lepotice koje mu šalju fotografije izdepilirane bikini zone, o čemu je Republika već pisala

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading