MONASI NA METU: Zajedno sa glavnim igumanom testirani na drogu, svi bili pozitivni!

Autor:

Svet

30.11.2022

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monasi budističkog hrama testirani su na drogu, a rezultati su bili i više nego poražvajući.

MONASI NA METU: Zajedno sa glavnim igumanom testirani na drogu, svi bili pozitivni!

Foto: The New York Times/You tube printscreen

Tajlandski budistički hram nedavno je ostao prazan, kada je čitavo monaško bratstvo raščinjeno nakon što su njegovi pripadnici testirani pozitivno na narkotike.

Četvorica monaha, uključujući i glavnog igumana hrama u provinciji Pečabun, bili su pozitivni na testu na metamfetamin. Monasi su poslati u specijalizovanu kliniku za rehabilitaciju.

Četvorica monaha, uključujući i glavnog igumana hrama u provinciji Pečabun, bili su pozitivni na testu na metamfetamin. Monasi su poslati u specijalizovanu kliniku za rehabilitaciju, prenosi Blic.

- Hram je sada prazan i stanovništvo se brine da neće imati gde da se moli i da donosi darove u hrani kao znak dobročinstva - kaže provincijski zvaničnik Bunlert Tintaptai.

Ipak, u hram bi uskoro trebalo da stignu novi monasi kako bi ostao otvoren za vernike.

Prema podacima UN-a, Tajland je velika tranzitna zemlja za metamfetamin koji dolazi iz Laosa preko Mjanmara.

Ulična cena jedne pilule je oko 0,74 dolara.

Metamfetamin je sintetička droga iz skupine spojeva feniletilamina koja brzo izaziva ovisnost. Stimulativna svojstva su slična adrenalinu.

Efekti ove droge su teži nego kod kokaina i drugih droga i nekada uključuju akutnu depresiju, psihotične epizode i oštećenja mozga. Prodaje se ilegalno u raznim oblicima (pilule, prašak, kapsule).

Jeftinija je od drugih ilegalnih droga i od legalno dostupnih supstanci. Suvremenim kemijskim procedurama ova se droga lako sintetizira, što je čini izuzetno društveno opasnim, uzimajući u obzir i rizik za mentalno zdravlje dugotrajnih korisnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading