U AKCIJI "PUSTINJSKO SVETLO" PAO TITO I NJEGOVI SARADNICI: Luksuzne vile, automobili, novac, motori...evo šta je sve pronađeno kod pripadnika kartela

Autor:

Svet

28.11.2022

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pored svih skupocenih stvari pronađeno je i na desetine, kako se pretpostavlja, lažnih pasoša, koje su koristili šverceri kokaina.

U AKCIJI "PUSTINJSKO SVETLO" PAO TITO I NJEGOVI SARADNICI: Luksuzne vile, automobili, novac, motori...evo šta je sve pronađeno kod pripadnika kartela

Foto: Operation Desert Light/Youtube printscreen

Edin Gačanin (40) zvani Tito uhapšen je u Dubajiu u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je privedeno ukupno 49 ljudi, koji su bili vođe i članovi takozvanog "superkartela".

Pripadnici ove velike kriminalne grupe pali su u akciji "Pustinjsko svetlo" koja je trajala od 8. do 19. novembra tokom koje je zaplenjeno oko 30 tona kokaina, a policija je tokom hapšenja pretresala samo luksuzne vile i automobile, kako u Dubaiju, tako i u drugim državama u Evropi.

- Na snimku koji su objavili Evropol i holandska policija vidi se da je sve što su u ovoj velikoj međunarodnoj akciji istražitelji zaplenili vredno milijarde - navodi se u tamošnjim medijima.

U jednoj od garaža koja je registrovana kao rentakar agencija "Magna" snimljeno je na desetine automobila marke "ferari" metalik sive boje, ali i drugih luksuznih marki kao što su "porše" i "lamburdžini", a u drugoj su i motori "harli dejvidson".

U luksuznim vilama sa bazenima, koje su pretraživali pronađeno je na stotine brendiranih satova, koji vrede pravo bogatstvo, a među zaplenjenim stvarima su razne umetnine.

Policija i agenti Evropola i DEA su sa policijskim psima pretraživali sve "štekove" uhapšenih pripadnika klana, a tom prilikom pronađena je ogromna količina novca skrivena na raznim mestima, a između ostalog i po kesama, kantama, fiokama.

Pored svih skupocenih stvari pronađeno je i na desetine, kako se pretpostavlja, lažnih pasoša, koje su koristili šverceri kokaina, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading