OGLASIO SE EVROPOL POVODOM HAPŠENJA VRAČARACA: Kokainski klan bio deo super-kartela!

Autor:

Hronika

28.11.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih.

OGLASIO SE EVROPOL POVODOM HAPŠENJA VRAČARACA: Kokainski klan bio deo super-kartela!

Foto: Printscreen MUP Srbije

Hapšenje u Beogradu

U šest različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale "super kartel" trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u Evropi, saopštio je danas Evropol.

Republika

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

Kako se navodi, tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih, a poslednja serija racija širom Evrope i Ujedinjenih Arapskih Emirata održana je između 8. i 19. novembra.

Navodi se da su policijske snage uključene u "Operaciju pustinjsko svetlo" ciljale i "komandno-kontrolni centar i logističku infrastrukturu trgovine drogom u Evropi".

Više od 30 tona droge zaplenjeno je tokom istraga koja se vodi u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE uz podršku Evropola.

Evropol je naveo da je američka uprava za borbu protiv narkotika takođe imala ulogu u rušenju organizacije, koja je takodje bila umešana i u pranje novca.

- Obim uvoza kokaina u Evropu pod kontrolom i komandom osumnjičenih je bio ogroman - naveo je Evropol i dodao da su osumnjičeni koristili šifrovane komunikacije za organizovanje isporuka droge.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading