RUSI ĆE GAĐATI REZIDENCIJU ZELENSKOG?! Dramatično predviđanje ukrajinskog stručnjaka: Udariće "kindžalima" sa teritorije Belorusije!

Autor:

Svet

29.11.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija će pokrenuti talas razorni udara na ključnu infrastrukturu Ukrajine, a na meti ruskih raketa "Kindžal", lansiranih sa teritorije Belorusije mogla bi da se nađe i rezidencija predsednika Volodimira Zelenskog.

RUSI ĆE GAĐATI REZIDENCIJU ZELENSKOG?! Dramatično predviđanje ukrajinskog stručnjaka: Udariće "kindžalima" sa teritorije Belorusije!

Foto: Tanjug/Ap/printscreen

Ovo šokantno predviđanje izneo je ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik u emisiji uživo na kanalu Politika, prenosi ruski portal PolitNavigator.

- Velika je verovatnoća da nas sa teritorije Belorusije mogu napasti hipersoničnim raketama „Kindžal". Naša sadašnja PVO ne može da se odbrani - navodi stručnjak i ističe da bi Ruska avijacija mogla da cilja ključne zgrade ukrajinske vlade, kao i sedište šefa države.

Takođe, kako on objašnjava, na meti ruskih projektila mogli bi da se nađu ključni energetski objekti, kao što je sistem za distribuciju gasa.

Prema rečima Bortnika, potencijalni siloviti udar na Ukrajinu došao bi baš iz Belorusije, s obzirom na to da je Kijev od ukrajinsko-beloruske granice udaljen svega osamdesetak kilometara.

Republika

Foto: twitter.com/printscreen

 

- Oni će sasvim sigurno pretrpeti gubitke, ali bi mogli da nanesu i ogromnu štetu - konstatuje politikolog apelujući na saveznike Kijeva da Ukrajini dopreme moderne PVO sisteme.

- Ovde postoji ozbiljna pretnja, moramo da radimo na tome. Neophodno je tražiti sisteme PVO. Neophodno je angažovati se na višestepenim aktivnostima kako bi ova pretnja bila manja i manje destruktivna za Ukrajinu - poručio je Bortnik.

Podsetimo, nakon što je Ukrajina povratila Herson, ruska ratna strategija dramatično se promenila i ruska vojska od tada izvodi razorne napade iz vazduha.

Do sada su pogođeni ključni energetski objekti, zbog čega je gotovo cela Ukrajina bez struje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading