JELI SMO IM MOZGOVE I LIZALI NJIHOVU KRV: Teroristički vođa regrutovao decu i obučavao ih da budu monstrumi (VIDEO)

Autor:

Svet

17.11.2022

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koni iz Ugande optužen je od strane Međunarodnog krivičnog suda (MKS) u Hagu za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti 2005.

JELI SMO IM MOZGOVE I LIZALI NJIHOVU KRV: Teroristički vođa regrutovao decu i obučavao ih da budu monstrumi (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Terorista Džozef Koni terao je decu svoje zloglasne dečje armije da jedu mozgove žrtava koje su ubijali i da im seku zube ili uši ako nisu slušali naređenja. Odbeglog Konija iz Ugande optužio je Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti 2005. godine.

Ratni vođa, koji se skrivao skoro 20 godina, ponovo je u žiži javnosti nakon što su SAD ove nedelje ponudile nagradu od 5 miliona funti za njegovu glavu. Godine 2012., napravljen je kratki dokumentarni film u produkciji "Invisible Children" (Nevidljive dece) kako bi Koni postao globalno poznat i kako bi ga uhapsili do kraja godine.

Invisible Children, Inc je organizacija osnovana 2004. godine da poveća svest o aktivnostima "Gospodove vojske otpora" (LRA), Konijeve brutalne sile, i kako bi ga optužili za mnoštvo užasnih dela. Koni je optužen da je deci ispirao mozak da budu zle ubice nakon što ih je primorao da se pridruže njegovoj miliciji. Mirror je ekskluzivno razgovarao sa jednim takvim mladićem 2013. godine. Sa 12 godina, Čarls Akalo je regrutovan u LRA. Jednom je povezao osam ljudi, polio ih benzinom i žive ih spalio, rekao je.

Drugi put je 27-godišnjak isekao žrtvi mozak i pojeo ga. Do trenutka kada je intervju objavljen, Čarls je bio odgovoran za 100 ubistava. Čarls je dao šokantan opis rituala indoktrinacije kroz koje su deca vojnici bila primorana da prođu, navodi Mondo.

- Za obuku bismo upali u selo - rekao je.

- Svako od nas je morao dvojici da puca u glavu. Trebalo mi je predugo da ubijem nekoga, rekli su, pa sam dobio 50 udaraca štapom. Deca koja pokazuju nervozu bila bi streljana. Konijevi komandanti bi nas naterali da ližemo krv ljudima koje smo streljali. Morali smo da im presečemo lobanje da bismo uklonili deo mozga koji smo morali da pojedemo pred njima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džozef Koni

Čarls, koji koristi štake nakon što je ranjen u noge, dodao je:

- Nakon ove indoktrinacije naša naređenja su bila da ubijemo prvu osobu koju sretnemo dok smo išli do sledećeg kampa. Biti ovakav postalo je normalno. Nekima bismo iskopali oči.Odsecali smo im uši ako nisu slušali. To je ono što je Koni zahtevao.

Koni je prevario svoje mlade trupe tvrdeći da mu sveti duh daje pravo da preuzme vlast u Ugandi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading