SNIMAK OVACA IZ KINE ZBUNIO CEO SVET: Stado već 12 dana bez prestanka radi istu stvar, nikome nije jasno šta se dešava (VIDEO)

Autor:

Svet

17.11.2022

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnica ovaca je ostala zapanjena ponašanjem svog stada.

SNIMAK OVACA IZ KINE ZBUNIO CEO SVET: Stado već 12 dana bez prestanka radi istu stvar, nikome nije jasno šta se dešava (VIDEO)

Foto: youtube.com/People's Daily, China 人民日报

Neobičan video-snimak iz Mongolije proširio se svetom. Na njemu se vidi stado ovaca koje, prema navodima vlasnice, već 12 dana bez prestanka hodaju u krug.

Ovce šetaju u smeru kazaljke na satu unutar svog obora u severnoj Kini, a snimak su zabeležile nadzorne kamere početkom novembra. Zbunjujući spektakl šokirao je i zbunio ljude koji pokušavaju da shvate ponašanje životinja na viralnom snimku, piše Dejli Mejl.

Vlasnica ovaca, gospođa Miao, ostala je zapanjena ponašanjem svog stada. Rekla je da je sve počelo sa samo nekoliko ovaca pre nego što su se pridružili ostali članovi stada. Na snimku se mogu videti brojne ovce koje prate jedna drugu u krug. Druge ovce stoje u sredini kruga, a neke su ipak odlučile da se pridruže koreografiji. Deo njih je ostao u samom središtu kruga i to potpuno mirno.

Tajanstveni snimci snimljeni su u gradu Baotou u Unutrašnjoj Mongoliji 4. novembra. Na farmi se nalaze 34 tora za ovce, ali samo su se ovce u toru broj 13 kretale u neobičnim krugovima. Nepoznato je šta je navelo ovce da se ovako ponašaju. Postoji bolest koja uzrokuje da neke životinje izgledaju dezorijentisano i počnu da kruže. Listerioza može upaliti jednu stranu mozga i uzrokovati čudno ponašanje ovaca, ali ništa nije potvrđeno.

Ovce u istočnom Saseksu izazvale su sličnu pometnju prošle godine kada su uočene kako stoje u koncentričnim krugovima. Međutim, taj je put vrsta hranilice za stoku privukla ovce nakon što je podelila hranu u krug. Naučnici su dugo proučavali zašto se neke druge životinje poput morskih pasa i kornjača kreću u kružnim obrascima. Međutim, još nisu došli do zaključka o razlogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading