ŠOK OBRAĆANJE RAMZANA KADIROVA: Sanjam da moja deca ginu u ovom ratu

Autor:

Svet

10.11.2022

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kadirov snimao sebe dok leži na kauču.

ŠOK OBRAĆANJE RAMZANA KADIROVA: Sanjam da moja deca ginu u ovom ratu

Foto: Tanjug/AP

U jednom od svojih najšokantnijih obraćanja čečenski vođa Ramzan Kadirov pozvao je sve muslimane i hrišćane da zajedno uđu u ono što je nazvao "sveti rat" protiv Ukrajine, a na kraju je izrazio i želju za smrću sebe i svoje dece.

- Pozivam sve muslimane, sve belce u Čečeniji, idemo da zajedno napravimo bataljone. Ja ću vas snadbevati, obući, naoružati… Morate da se borite, obranite interese našeg voljenog proroka, Kurana, države, suvereniteta" - govori Kadirov u videu u kojem snima sebe kako leži na kauču.

- Ko ste ako danas ne ustanete protiv tih šakala? - pita se čečenski vođa i dodaje da bi svaki otac i majka trebalo da pošalju svoje sinove u rat da obrane interese muslimana i hrišćana.

- Probudite se, budite muslimani, muškarci. (…) Ovo je sveti rat. Sanjam o tome da umrem u njemu, da moja deca umru u ovom ratu. Alahu Akbar, snaga pobede je sa nama - poručio je.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading