RUSKI ZAROBLJENICI OTKRILI SAV HOROR ZATOČENIŠTVA: Gole su nas izbacivali na zimu! Da li su u Kijevu vršena STRAVIČNA mučenja?

Autor:

Svet

05.11.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojnici koji su vraćeni kući nedavnom razmenom zarobljenika su otkrili šta su trpeli dok su bili u pritvoru.

RUSKI ZAROBLJENICI OTKRILI SAV HOROR ZATOČENIŠTVA: Gole su nas izbacivali na zimu! Da li su u Kijevu vršena STRAVIČNA mučenja?

Foto: Tanjug/AP

Rusija i Ukrajina su nedavno izvršili novu razmenu zarobljenika. Dva ruska vojnika koji su, prema njihovim rečima, pretrpeli pravi horor, otkrili su šta su sve videli i doživeli za tri meseca koja su proveli u ukrajinskom zatočeništvu, prenosi RT.

Prvi je naveo da su ga ukrajinci navodno tukli svaki put prilikom ispitivanja. Čak su neke tukli toliko da su preminuli od batina prema rečima ruskog vojnika koji je želeo da ostane anoniman.

-Ta tri meseca su bila pravi pakao. Ne bih voleo da iko doživi tako nešto. Terali su nas da na zimi pešačimo u proseku po 16 sati. Na sebi smo imali samo majicu i farmerke. Video sam u Lavovu neke momke sa otečenim nogama. Otekle su bile od strašnih batina. Tukli su ih za svaku sitnicu, rekao je on.

 

 

Drugi ruski vojnik je rekao da su ga Ukrajinci navodno terali da nauči ukrajinsku himnu. Navodno nije dobijao hranu dok ne otpeva makar jednu strofu. On je rekao kako su zarobili njega i njegovu jedinicu.

-Prvo su nas smestili u jedan hangar. Jednog mog saborca su skinuli golog i izbacili ga na zimu. Nakon toga smo bili prebačeni u Kijev gde su nas držali u podrumu mesec dana. Tukli su nas tokom ispitivanja, pitali su me kome pripada Donbas, a ja sam rekao da naravno pripada Rusiji i zbog toga su me tukli, naveo je drugi ruski vojnik.

Za kraj su izjavili da su im ukrajinci navodno davali instrukcije kako da lažu u svojim izjavama koje su kasnije bile navodno upotrebljene u propagandne svrhe. Dva Rusa su otkrili šta su im rekli Ukrajinci.

-Rekli su nam da kažemo da smo studenti koji su poslati na prvu liniju fronta. Mi smo zapravo bili dobrovoljci, želeli smo da branimo svoju domovinu, zaključila su dva nedavno oslobođena Rusa koja su želela da ostanu anonimna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading