PUTIN SE HITNO OGLASIO: Herson je NAJOPASNIJA zona, ODMAH evakuišite sve!

Autor:

Svet

04.11.2022

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je u septembru celu Hersonsku oblast proglasio delom Rusije.

PUTIN SE HITNO OGLASIO: Herson je NAJOPASNIJA zona, ODMAH evakuišite sve!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da civili moraju da se evakuišu iz Hersona. On je taj region, koji je delimično okupiran od strane Rusije, nazvao "najopasnijom zonom", prenela je ruska novinska agencija RIA.

Podsetimo, Putin je u septembru celu Hersonsku oblast proglasio delom Rusije. Glavni grad Hersona je istoimeni grad, koji je ujedno i najveći ukrajinski grad koji su Rusi okupirali od početka invazije. 

Međutim, Ukrajinci su pre izvesnog vremena krenuli u kontraofanzivu u cilju oslobađanja čitavog regiona od ruske okupacije, a ključno je bilo oslobađanje grada Hersona.

- Ljude koji žive u Hersonu treba evakuisati u blizini zona najopasnijih operacija, jer civili ne bi trebalo da stradaju, rekao je Putin tokom sastanka sa prokremljskim aktivistima, prenosi RIA.

Republika

Foto: Youtube printscreen

rat u Ukrajini

 

Poslednjih dana se mnogo spekulisalo o tome da li će se ruske snage povući iz grada Hersona. Kiril Stremousov, proruski lider Hersona kojeg je imenovala Moskva, rekao je juče da će se ruske snage "verovatno" povući sa leve strane Dnjepra. To područje obuhvata grad Herson.

Proruske vlasti Hersona su prošlog meseca naredile "hitnu" evakuaciju Hersona zbog predstojećeg ukrajinskog kontranapada. Hiljade ljudi prebačeno je na drugu stranu reke Dnjepar. Herson je strateški izuzetno važan grad zbog reke Dnjepar i činjenice da je grad sa lukom na moru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading