ILON MASK IDE NA SUD! Tviter tužio najbogatijeg čoveka na svetu!

Autor:

Svet

13.07.2022

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Tviter tužila je Ilona Maska sudu u Delaveru zbog kršenja odredbi ugovora vrednog 44 milijarde dolara, piše Telegraf.rs.

ILON MASK IDE NA SUD! Tviter tužio najbogatijeg čoveka na svetu!

Foto: Tanjug/AP

- Nakon što je predložio i potom potpisao sporazum o spajanju koji je pogodan za prodavce, Mask očigledno veruje da on za razliku od svake druge strane koja podleže zakonu Delavera, može slobodno da promeni mišljenje, uništi kompaniju, poremetiti njeno poslovanje, uništiti vrednost akcionara i ode - navodi se u tužbi.

Mask je u petak raskinuo načelni ugovor o preuzimanju, rekavši da Tviter nije pružio informacije o lažnim nalozima na platformi, nakon čega je predsednik Tvitera Bret Tejlor obećao pravnu borbu, prenosi Reuters.

Podsetimo, Mask je za kupovinu Tvitera predložio cenu od 44 milijarde dolara, ali je ubrzo stavio ovu ponudu "na čekanje" tvrdeći da kompanija nije dostavila kompletne podatke o lažnim nalozima i neželjenoj pošti (spamovima). Tvrdio je da oni čine 20 odsto ukupnih naloga na toj društvenoj mreži.

Maskovi advokati nedavno su obavestili kompaniju da odustaju od kupovin, jer su, navodno, prekršili uslove sporazuma. Ubrzo se oglasio i predsednik Tvitera Bret Tejlor koji je najavio "pravnu borbu".

Podsećanja radi, Mask je nakon ponude kompaniji najavio i promene u poslovanja, od kojih je najkotroverznija bila ona koja se tiče slobode govora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading