U TRENU MRTVO 12 PUTINOVIH OFICIRA?! Ukrajinci žestoko udarili iz vazduha, objavljen i jeziv snimak, bitka do poslednjeg čoveka! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.07.2022

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu ukrajinskih oružanih snaga, koji je bio usmeren na komandno mesto na aerodromu Čornobajevka, ubijeno je u samo jednom raketnom udaru, kako prenosi britanski Dejli mejl, čak dvanaest visokopozicioniranih zvaničnika oružanih snaga Ruske Federacije.

U TRENU MRTVO 12 PUTINOVIH OFICIRA?! Ukrajinci žestoko udarili iz vazduha, objavljen i jeziv snimak, bitka do poslednjeg čoveka! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Ukrajina uzvraća udarce Rusiji uz pomoć oružja koje joj je isporučila Amerika u nameri da povrati teritoriju koju su ruske snage zauzele na tlu teritorije bivše republike SSSR. Kako se navodi, Ukrajina sprema veliku ofanzivu oko Hersona, okupiranog grada na jugu zemlje, a sve to je omogućeno zbog dotoka oružja koje dobija od svojih Zapadnih saveznika. 

Najnoviji raketni udar ukrajinskih snaga izveden je pomoću američkih raketa HIMARS, a on je bio toliko intezivan da čak ni, kako navodi britanski Dejli mejl, ruski protivvazdušni sistem S-400 nije mogao da zaštiti svoje oružane snage. Usled napada došlo je i do eksplozije deponije municije, što je dovelo do pogibije najmanje jednog generala i jednog pukovnika. 

- Ruski obaveštajni kanali prenose Putinov bes zbog nesposobnosti njegovih odbrambenih snaga da spreče katastrofu koja predstavlja veliki udarac za rusku vojsku - navodi medij iz Ujedinjenog kraljevstva.  

Foto: Tanjug/AP

Ruski vojnici

Kako rat u Ukrajini i dalje ne tinja, a odbrambene snage ove države ne odustaju od odbrane svoje zemlje i povrtaka okupiranih teritorija, informacije velikim planovima za napad izašle su u javnost. 

Ovim povodom se oglasio i ministar odbrane Aleksij Reznikov, koji je kazao da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski dao striktna naređenja svojim generalima da izrade taktiku napada i naprave listu opreme koja im je potrebna da bi napad imao uspešan ishod. Kako ističe, njegov zadatak je da razgovara sa zapadnim saveznicima i nabavi oružje neophodno za ovaj "pohod". 

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11001617/Twelve-Putins-officers-killed-Ukraine-strike-Russian-command-post.html#v-1664620989079506704

 

- Mi smo ljudi slobodnog sveta i sa pravim osećajem za pravdu i slobodu - rekao je on za The Times.

- Imamo oko 700 hiljada u oružanim snagama, a kada se tome dodaju nacionalna garda, policija, graničari, imamo oko milion - ističe Reznikov. 

Veliki naboj ukrajinskih oružanih snaga usmerenih na aerodroma, od kojih je poslednji napad HIMARS, pokazuje veliku snagu i želju vojnika ove države da povrate oduzeto. Ipak je serija bombardovanja na početku rata uništila desetine helikoptera i nanela velike gubitke Putinovim ljudima. U jednom momentu, kada se linija fronta gurala dalje ka zapadu, aerodrom je ispao iz dometa Kijeva, međutim, sa američkom pomoći, njegov povratak je moguć. 

Pustoš posle Putinovog besa 

O ovom možda ključnom događaju govori se i u ruskim redovima, a spekuliše se i da će Putinov bes biti neobuzdan, te da postoji mogućnost da će žrtveni jarčevi neće proći nekažnjeno. O ovome svedoči i činjenica da se Putin okreće protiv svojih saveznika zbog neuspeha hvaljenog raketnog odbrambenog sistema S-400 da efikasno deluje u ratu. 

Dok se postavlja pitanje da li su ruske oružane snage sposobne da odbrane pozicije koje su zauzele tokom rata u Ukrajini, bivši premijer, koji je bio šef spoljne obaveštajne službe Putina, Mihail Fradkov, inače čelnik odbora proizvođača Almaz-Antej, mogao bi da bude otpušten, pa čak i suočen sa krivičnom akcijom zbog propusta, navodi Telegram kanal Sankcije RF. 

Foto: pixabay.com/Tanjug/AP

Vladimir Putin

Ratni izveštač ruske državne televizije Aleksandar Sladkov, koji se povezuje sa mračnom Vagner grupom i poznat i po prokremljovskoj propagansi, napisao je da je Ukrajina nekoliko puta udarila u ruske centre odlučivanja sa rezultatima. 

-  Centri su mali, ali važni. Neću ovde pisati gde, kada, koliko i ko je pogođen da ne bih odao vojne tajne - ističe Sladkov. 

Ovo se odnosi i na generalnog direktora državne kompanije za oružje Jan Novikov, navodi se u izveštaju.

- Rastavljanje je počelo u ruskom Ministarstvu odbrane zbog činjenice da S-400... ne može pravilno da zaštiti vazdušni prostor, a nije čak ni u stanju da se zaštiti od HIMARS napada. Tehničke karakteristike vodećeg PVO sistema su višestruko precenjene, a novac izdvojen za razvoj S-400 je uspešno ukraden. Prevara se pojavila nedavno, kada S-400 nisu uspeli da obore nijednu raketu HIMARS ni u Donbasu, ni u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Ne samo to – tokom napada na vojnu bazu u Ilovajsku, rakete HIMARS su uništile kompleks S-400, koji je trebalo da zaštiti područje od vazdušnih udara - navodi se u izveštaju.

Nepovratne žrtve Putinove garde

Kako saopštavaju britanski mediji iz svojih obaveštajnih izvora, u međuvremenu je prijavljeno da su poginula još dva ruska pukovnika, čime je ukupan broj poginulih tokom rata iznosio najmanje 62, dok Putinovi oficiri trpe šokantno visoke žrtve. Izgleda da je potpukovnik Aleksej Tihonov poginuo u Hersonskoj oblasti, koja je bila pod teškim ukrajinskim bombardovanjem.

Foto: Twitter/printscreen

Aleksej Tikhonov

Tihonov, u ranim 40-im godinama, iz oblasti Nižnji Novgorod, služio je u 46. brigadi Nacionalne garde Rusije. Nejasno je tačno gde, kada i kako je umro. Rusija često nedeljama odlaže prijavljivanje smrtnih slučajeva u pokušaju da prikrije posledice rata od javnosti.

Foto: Twitter/printscreen

Sergej Kuzminov

Pukovnik Sergej Igorevič Kuzminov, elitni komandant padobranaca, takođe je izgleda poginuo u Hersonu. Kuzminov, takođe iz oblasti Nižnji Novgorod, služio je u 106. vazdušno-desantnoj diviziji, prenosi Dejli Mejl. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sale

20.07.2022 17:17

Ako kze britanska i ukrajinsko nacisticka propaganda,onda je to tacno.Autori ovog clanka bi hitlerovu propagandu ovde prosipali.