Izgladnjivali dete do smrti! Ubili rođenog sina veganskom dijetom! Dečak imao svega 7,7 kilograma!

Autor:

Svet

02.07.2022

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dečak od 18 meseci umro zbog striktne dijete koju je majka primenjivala.

Izgladnjivali dete do smrti! Ubili rođenog sina veganskom dijetom! Dečak imao svega 7,7 kilograma!

Foto: Printskrin/Youtube/Back on my BS

Dečak od samo 18 meseci je umro od gladi zbog striktne veganske dijete koju je njegova majka primenjivala. Mališan Ezra imao je samo 7,7 kilograma kada je umro, a istraga je utvrdila da nije uneo nikakvu hranu nedelju dana pre smrti.

Njegovi roditelji Šila i Rajan O'Liri osuđeni su zbog ubistva i zlostavljanja deteta nakon smrti mališana koja je otkrivena 2019. godine. Dečak je sistematski izgladnjivan a od hrane je mogao da unosi samo sveže voće i povrće, što nikako nije bilo dovoljno za organizam koji bi trebalo da raste i razvija se u tom uzrastu.

Autopsija je pokazala da je dečak umro od komplikacija izazvanim izgladnjivanjem, a Šila i Rajan su pozvali policiju kada su "primetili da dete ne diše", i tada su potvrdili da nije jeo nedelju dana. Ali nisu u tom periodu pozvali Hitnu pomoć, što je možda moglo dečaku da spasi život.

- Majka je odabrala da ignoriše njegove zdravstvene probleme. Nije joj bila potrebna vaga da bi videla da nešto nije u redu, da bi čula njegov plač ili shvatila da mu vire kosti kroz kožu - rekla je državna tužiteljka Sara Miler.

Majka i otac osuđeni su zbog ubistva i očekuje se da će dobiti doživotnu kaznu. Tužilaštvo je saopštilo da imaju još troje starije dece kod kojih su primećeni simptomi izgladnjivanja.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading