Pukla bruka! Afrikance briga za Zelenskog i rat u Ukrajini! Nećete verovati šta se dogodilo na virtuelnom sastanku koji je organizovao ukrajinski lider!

Autor:

Svet

21.06.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali odziv lidera zemalja Afričke Unije na virtuelnom sastanku sa Zelenskim.

Pukla bruka! Afrikance briga za Zelenskog i rat u Ukrajini! Nećete verovati šta se dogodilo na virtuelnom sastanku koji je organizovao ukrajinski lider!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovara na pitanja novinara

Većina lidera zemalja Afričke Unije odbila je da učestvuje na virtuelnom sastanku koji je organizovao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je uputio poziv za onlajn sastanak, a od 55 zemalja, samo lideri četiri države prihvatili su učešće.

- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se Afričkoj Uniji u ponedeljak, 20. juna. Od 55 pozvanih šefova država samo su četiri prisustvovala virtuelnom sastanku - piše u saopštenju ove Unije na Tviteru.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, u govoru pred liderima Afričke unije, izjavio je da je Afrika talac u ratu sa Rusijom, što je doprinelo rastu cena hrane na kontinentu.

Afričke zemlje su pogođene rastućom krizom, zbog koje su cene žitarica, ulja, goriva i đubriva porasle, preneo je Rojters.

- Ovaj rat može izgledati veoma dalek vama i vašim zemljama. Ali katastrofalno rastuće cene hrane su ga već donele kući milionima afričkih porodica. Vi ste, zapravo, talac ruske invazije na Ukrajinu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading