STRAHOVITE PORUKE IZ ČELIČANE AZOVSTALJ! Vojnik tražio od žene da izgugla KAKO PREŽIVETI BEZ VODE!

Autor:

Svet

09.05.2022

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi već nedeljama kontrolišu skoro ceo Marijupolj, ostaje im samo da osvoje ogromnu čeličanu Azovstalj.

STRAHOVITE PORUKE IZ ČELIČANE AZOVSTALJ! Vojnik tražio od žene da izgugla KAKO PREŽIVETI BEZ VODE!

Foto: Printscreen/Youtube/Hromadske

Nemaju hrane, ponestaje im vode, sve je manje municije, ali su ukrajinski branioci nedeljama zarobljeni u skloništima ogromne čeličane Azovstalj. Ovo je poslednja tačka otpora u razorenom Marijupolju. Branioci tvrde da predaja ne dolazi u obzir, piše Jutarnji list.

- Predaja nije opcija jer Rusiji nije stalo do naših života. Nije im važno da nas ostave u životu - rekao je putem video konferencije za medije Ilja Samojlenko, oficir ukrajinske obaveštajne službe.

- Mi, vojni štab marijupoljskog garnizona, svedoci smo ratnih zločina koje je počinila Rusija, ruska vojska. Mi smo očevici. Borićemo se dok smo živi da potisnemo ruske okupatore - rekao je major Svjatoslav Palamar iz ukrajinskog puka Azov.

Ubrzo potom svetski mediji su objavili na društvenim mrežama da se prijateljica supruge jednog od ukrajinskih branilaca oglasila na Tviteru dramatičnom objavom.

 

 

- Upravo sam dobila poruku od supruge ukrajinskog vojnika sa Azova. Rekla mi je da je situacija tamo veoma loša i da se iz sata u sat samo pogoršava. Mnogo je ranjenih koji neće doživeti sutrašnji dan. Suprug ju je zamolio da na Guglu traži informacije o tome kako je moguće preživeti bez vode - napisala je Olga Tukariuk.

Rusi već nedeljama kontrolišu skoro ceo Marijupolj. Preostaje im samo da osvoje ogromnu čeličanu Azovstalj, koju ruska vojska neprestano bombarduje, a na terenu se vode nasilne borbe, piše Jutarnji list.

Ukrajinci su i danas saopštili da ruske snage, potpomognute artiljerijom i tenkovima, pokušavaju da upadnu u kompleks Glemi u Marijupolju. Brojni civili krili su se u čeličani zajedno sa ukrajinskim borcima u ekstremnim uslovima do subote kada su evakuisane sve žene, deca i starci, saopštila je kijevska vlada.

Osvajanjem Azova Moskva bi mogla da objavi da je preuzela punu kontrolu nad Marijupoljem, strateški važnom lukom, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading