PRVI SNIMCI EVAKUACIJE U MARIJUPOLJU! Evakuisana prva grupa od 100 ljudi, među njima i DECA! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.05.2022

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima portparola UN za humanitarnu pomoć, Saviana Abreua, konvoj za evakuaciju civila stigao je do čeličane u Marijupolju u subotu ujutru po lokalnom vremenu. Svega nekoliko sati nakon ovog saopštenja na Tviteru je objavljen prvi snimak evakuacije iz ove čeličane u Marijupolju.

PRVI SNIMCI EVAKUACIJE U MARIJUPOLJU! Evakuisana prva grupa od 100 ljudi, među njima i DECA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/maria_avdv

Počela je evakuacija civila iz Marijupolja i čeličane Azovstalj. Prva grupa od 100 evakuisanih je na putu za Zaporožje. Teško je zamisliti kroz šta su te žene i deca prošli za ta dva meseca – napisano je u ovoj objavi.

 

 

Podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u novom obraćanju pozdravio “dva dana stvarnog prekida vatre, prvi put od početka rata”.

Danas smo konačno uspeli da započnemo evakuaciju ljudi iz Azovstala. Posle višenedeljnih pregovora, posle mnogo pokušaja, raznih sastanaka, ljudi, poziva, država, predloga. Konačno! – rekao je on, govoreći o evakuaciji iz čeličane Marijupolju, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading