SPASITE NAS, IMA I DECE! Ranjeni mole Erdogana za pomoć u opkoljenom AZOVSTALJU! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.04.2022

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant ukrajinske 36. brigade marinaca Sergej Volina, koji je opkoljen u fabrici Azovstalj u Marijupolju, obratio se za pomoć turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a snimak njegovog apela objavila je televizija Haberturk, prenosi Ukrajinska pravda.

SPASITE NAS, IMA I DECE! Ranjeni mole Erdogana za pomoć u opkoljenom AZOVSTALJU! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twiter/HaberturkTV

- Poštovani predsedniče Redžepe Tajipe Erdogane! Obraća vam se major korpusa marinaca Sergej Volina. Nalazim se sa pripadnicima 36. brigade marinaca koja je u garnizonu u Marijupolju i koja se bori u okruženju već 65 dana - rekao je Volina u direktnom obraćanju turskom predsedniku.

Komandant marinaca tvrdi da je opkloljeno više od 600 vojnika i civila.

 

 

- Kod nas je 600 vojnika koji imaju rane različitog stepena i kojima je potrebna pomoć. Sa nama su civili koji su povređeni i kojima je takođe potrebna vaša pomoć. Sa nama su u objektu stotine civila i desetine dece. Najmlađe ima četiri meseca - dodao je major.

Volina je zamolio Erdogena za pomoć.

- Sada molim turski narod, uvaženi gospodine predsedniče, da primeni proceduru izvlačenja na nas, da učini sve da marijupoljski garnizon odvede u Tursku i da nas praktično izvede iz Azovstalja uz bezbednosne garancije turske strane. Računamo na vašu pomoć - rekao je komandant marinaca.

Industrijska zona i čeličana Azovstalj u Marijupolju, podsetimo, nalaze se pod potpunom kontrolom ruskih snaga. Danas je kompleks čeličane navodno napustilo 25 ljudi, među kojima je šestoro dece, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Зоран

01.05.2022 06:27

Волино!!! Па што се нисте предали до сада и завршили ову агонију?Како мислиш да те Турци спасу?

HRBoj

01.05.2022 07:50

Nema od toga nista dječaci, predaj te se rusima i pustire civile ODMAH

Pajko

01.05.2022 18:07

Ma predali bi se oni, no prpa bato. Mnogo su zla ucinili prevashodno svom narodu.