ZELENSKI POSTAVIO ULTIMATUM PUTINU!? Ovo je crvena linija za Ukrajince i po cenu primirja?

Autor: Republika

Svet

07.05.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski otkrio je šta bi moralo da se desi kako bi došlo do primirja i tako poslao poruku ruskom lideru Vladimiru Putinu.

ZELENSKI POSTAVIO ULTIMATUM PUTINU!? Ovo je crvena linija za Ukrajince i po cenu primirja?

Foto: Profimedia

Rusija je 24. februara krenula u invaziju Ukrajine, a Zelenski smatra da je za primirje neophodno da se Rusi povuku na pozicije na kojima su bili pre početka agresije.

Svaki mirovni sporazum sa Rusijom zavisio bi od toga da se ruske snage povuku na svoje položaje pre invazije - rekao je predsednik Ukrajine, prenosi Bi-Bi-Si.

Trenutno se najžešče borbe vode u Marijupolju, a ukrajinske snage i dalje odolevaju zahvaljujući položajima u čelilčani Azovstalj u jugoistočnom delu grada.

Ipak, Zelenski je jasno istakao da mira neće biti dok Putinova Rusija drži teritoriju koju je osvojila otkako je napala Ukrajinu.

Da bi se zaustavio rat između Rusije i Ukrajine, korak bi trebalo da bude vraćanje situacije od 23. februara. "Mene je narod Ukrajine izabrao za predsednika Ukrajine, a ne za predsednika neke vrste mini Ukrajine. Ovo je veoma važna tačka - poručio je Zelenski.

Ukrajinski lider je pozvao na nastavak diplomatskog dijaloga između Rusije i Ukrajine.

- Uprkos činjenici da su uništili sve naše mostove, mislim da još uvek nisu svi mostovi uništeni, figurativno rečeno - rekao je Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Bajo.

07.05.2022 15:42

Oče,već je umro od straha. Druže ti treba vlast da vratiš tom narodu koji te nije glasao. Ima vas 10 % i napravite lom u državi . Treba zato glavom da platite. Nadam se da hoćete brzo . Dakle,nisi ti taj koji ultimatume postavlja već onaj koga treba objesiti tamo odakle ste i krenuli. Stoko fašistička !

Odgovori 44 6
Vojin

08.05.2022 18:57

@Bajo. - Bajo bas tako, fasisticke zivotinje treba pognjaviti za SVA vremena!

Paja

01.06.2022 02:40

Zelenski i u politici radi ono što najbolje ume: zasmejava publiku.