ŠOK PORUKA IZ VAŠINGTONA! Bajden govorio o Trećem svetskom ratu i slanju američkih trupa: PRELOMNA TAČKA!

Autor: Republika

Svet

04.05.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden istakao je da je rat u Ukrajini "istorijska prelomna tačka koja dolazi na svakih šest ili osam generacija".

ŠOK PORUKA IZ VAŠINGTONA! Bajden govorio o Trećem svetskom ratu i slanju američkih trupa: PRELOMNA TAČKA!

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

Džo Bajden predsednik SAD

Bajden je posetio kompaniju "Lokid Martin" koja proizvodi protivtenkovske raketne sisteme FGM-148 Džavelin, oružje koje je pomoglo Ukrajini u borbi protiv ruske invazije, prenosi Rojters.

On je tom prilikom opisao ulogu SAD u sukobu u Ukrajini kao vođenje prve "prave civilizacijske" borbe protiv Rusije i Kine. 

Bajden je obećao i da će Amerika poslati Kijevu novu pomoć u vrednosti od više milijardi dolara, prenosi RT.

- Nalazimo se na prelomnoj tački istorije. Dolazi otprilike na svakih šest ili osam generacija - rekao je Bajden, dodajući da se stvari menjaju tako brzo da Amerika mora da drži kontrolu.

- Postoji stalna bitka između autokratije i demokratije - rekao je on, govoreći o Kini i Rusiji kao o neprijateljima navodnih zapadnih "demokratija". Sukob u Ukrajini, dodao je on, je "prva prava bitka" u ovom sukobu civilizacija.

Ministar odbrane Lojd Ostin je nedavno izjavio da "želimo da vidimo Rusiju oslabljenu do te mere da ne može da uradi stvari koje je uradila u invaziji na Ukrajinu", a sam Bajden je u nekoliko navrata pozvao na promenu režima u Moskvi, prenosi RT.

Bajden je takođe u utorak rekao radnicima u Lokid Martinu da američke pošiljke oružja "omogućavaju ukrajinskom narodu da se brani, a da mi ne moramo da rizikujemo da uđemo u treći svetski rat slanjem američkih vojnika".

Predsednik SAD je zatražio dodatnih 33 milijarde dolara za vojnu pomoć Ukrajini. Bajden je takođe rekao radnicima u fabrici da ukrajinski roditelji svoju novorođenu decu nazivaju "Džavelin ili Dževelina" u čast raketa američke proizvodnje, piše Mondo. Ovu tvrdnju prvobitno je prošlog meseca izneo ukrajinski novinar i neonacistički pripadnik puka Azov Ilja Ponomarenko, preneo je RT.

Sjedinjene Države su poslale u Ukrajinu oružje u vrednosti od 3,4 milijarde dolara od početka ruske invazije 24. februara, uključujući haubice, protivavionske sisteme Stinger, ručne protivtenkovske sisteme, municiju i pancire.

Komentari (9)

Loading
Hercegov grad

04.05.2022 10:33

Dako ti to bude poslednje u zivotu i tebi i tvojima!Svecki zlocinci vrijeme je da platite za sve te feneracije i njihove zlocine ,jer dobro niste nikada ni cinili od Indijanaca pa na ovamo!

Tole

04.05.2022 11:09

Demokratija Sadea kad pobije 4500 crnaca u jednoj noci u LA ili 800 teksašana u q jednomdanuz

Tole

04.05.2022 11:14

Američka demokratija je kad ne dobije sluge u svetu pa zato koristi prleca andjele i sl za ubijanje naroda svugde ama bas svugde. A sve za licna bogacenja demokrata

Legionar

04.05.2022 11:35

Rusija, Kina, a tu si i Indija, Brazil, Južnoafriča Republika, iliti BRIKS, sa jedne strane i Zapad (NATO) sa druge. Ili će biti reset planete ili totalni reset Zapada.