PUTIN JE U NEMOGUĆOJ POZICIJI, RAT NE MOŽE DA DOBIJE! Daleko odjeknule reči diplomate: RUSI PROŠLI GORE NEGO U AVGANISTANU!

Autor:

Svet

05.05.2022

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putinovi planovi srušeni - izgubio više vojnika nego tokom rata u Avganistanu.

PUTIN JE U NEMOGUĆOJ POZICIJI, RAT NE MOŽE DA DOBIJE! Daleko odjeknule reči diplomate: RUSI PROŠLI GORE NEGO U AVGANISTANU!

Foto: Tanjug/AP/profimedia.rs

Ruski predsednik Vladimir Putin je u „nemogućoj poziciji“ zbog teških gubitaka koje je Rusija pretrpela tokom invazije na Ukrajinu.

Gore prošli nego u Avganistanu

Ove šokantne izjave dolaze od bivšeg ambasadora Velike Britanije u Rusiji, ser Edvard Vuda,  koji je ocenio da je Putin pretrpeo više gubitaka u Ukrajini nego u Avganistanu, kada je likvidirano više od 15.000 ruskih vojnika.

- Putin je mislio da će pobediti mnogo ranije. Međutim, karte ne idu u njegovu ruku. Teško gubi i mislim da moramo da shvatimo da on ne može da pobedi u ratu u smislu postizanja rešenog ishoda - rekao je bivši ambasador Velike Britanije u Rusiji

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Vladimir Putin

- Niko u Ukrajini neće zaboraviti šta je on uradio i šta su njegove snage uradile, i način na koji su to uradile, to je samo po sebi poraz - rekao je on i dodao da to Putina stavlja u "nemoguću poziciju". 

Bivši ambasador je dodao da rusku propagandu "nije briga za istinu", sugerišući da će Vladimir Putin "pokušati da smisli neku vrstu priče" kako bi objasnio sporost.

Sastanak Zelenski-Putin još uvek nije opcija

Bivši ambasador veruje da neće biti pravog dijaloga dok rezultati u istočnim regionima ne budu jasni. 

- Ako Rusija nastavi da gubi trupe po stopi kojom je, onda su mogli da pričaju o povlačenju Rusije, u suštini. Ukoliko pobedi, klanjem više Ukrajinaca, to još uvek nije pobeda jer nije trajno rešenje - zaključio je on.

Planirano ispoljavanje moći ruskog predsednika Putina moglo bi da se pretvori u izuzetno jadan prizor dok u ponedeljak, 9. maja, pokreće veoma iscrpljenu vojsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Alo

06.05.2022 09:19

Čeka da Srbija pošalje puške iz Kragujevca Rusiji, kao što je slala Ukrajini. Tada će sigurno da pobedi....

Sale

06.05.2022 09:21

Jedino sto spasava Ukrajinu je to sto Putin jos ima milosti za civile a kada izgubi zivce onda nastupa Blitzkrieg pa cemo videti koliko ce Ukrajina da opstane

Odgovori 35 10
pismen

06.05.2022 09:21

ako Englez to kaze mora biti istina... nego, ako su Ukrajinci pred Moskvom sto su sankcije uvedene Rusiji, zar ne bi trebale Ukrajini da budu uvedene?

Odgovori 34 10
Goran

06.05.2022 10:18

E ako je Englez rekao,to je onda sigurno istina. Pa vi,cim otvorite prljava usta,vi se slagali. Uz Amere,najvece ubice. Ko vama veruje,taj je budala. A posto si tako pametan,sto sedis u Moskvi? Ajde,kupi prnje,i pete pod noge. Mars iz Rusije,djubre jedno.

Odgovori 35 8