RUSI SU POKUŠALI DA ME ZAROBE I UBIJU! Šokantan intervju Zelenskog, evo šta se dešavalo u prvim satima agresije na Ukrajinu!

Autor:

Svet

29.04.2022

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Volodimir Zelenski otkrio je da su u prvim satima rata ruske snage bile blizu da ga zarobe ili ubiju.

RUSI SU POKUŠALI DA ME ZAROBE I UBIJU! Šokantan intervju Zelenskog, evo šta se dešavalo u prvim satima agresije na Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otkrio je za časopis Tajm da su u prvim satima rata ruske snage bile blizu da ga zarobe ili ubiju.

Zelenski je u razgovoru s novinarom Simonom Šusterom, koji je proveo dve nedelje u predsedničkom kompleksu u Kijevu, opisao kako su se ruske trupe približile pronalaženju njega i njegove porodice.

Kaže da je ruska vojska prvog dana sukoba pokušavala da zauzme vladinu četvrt u Kijevu. Prema onome što je ukrajinski predsednik ispričao, Rusi su njega i njegovu porodicu hteli da napadnu 24. februara pre zore.

Nakon početka bombardovanja Zelenski i supruga Olena Zelenska rekli su svojoj 17-godišnjoj ćerki i 9-godišnjem sinu da se pripreme za beg iz kuće. 

- Probudili smo ih. Bilo je glasno, bile su eksplozije - rekao je Zelenski za Tajm. 

Ukrajinska vojska rekla je Zelenskom da su ruski vojnici izvršili desant na Kijev padobranima ne bi li ubili ili zarobili njega i njegovu porodicu. Andrij Jermak, šef osoblja predsednika, rekao je da su pre te večeri takve stvari videli samo u filmovima. 

Novinar Tajma napisao je da su pucnjave oko vladine četvrti izbile prvog dana rata kada je pala noć. 

Republika

Foto: Instagram/Olena Zelenska

Volodimir Zelenski sa ženom

 

- Stražari unutar kompleksa ugasili su svetla, doneli pancire i jurišne puške za Zelenskog i desetak njegovih pomoćnika - napisao je novinar.

Jedan od retkih službenika koji je znao da koristi oružje bio je Oleksij Arestovič, veteran ukrajinske vojne obaveštajne službe. 

- Bila je to apsolutna ludnica, svako je dobio automatsku pušku - rekao je.

Novinar Tajma napisao je da su ruske trupe dva puta pokušale da upadnu u kompleks dok je porodica Zelenski još bila unutra. Iduće noći, nakon što je odbio da ide u sigurnije okruženje, što uključuje vladu u egzilu, Zelenski je izašao u dvorište i tada snimio poznatu videoporuku.

Video koji je snimio mobilnim teelfonom obišao je svet, preneli su ga svetski mediji. Zelenski tvrdi da je u tom trenutku postao zaista svestan svoje uloge u ratu. Kaže da je shvatio da je on simbol.

- Shvatio sam da moram da se ponašam onako kako mora da se ponaša šef države - rekao je Zelenski u intervjuu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading