ZELENSKI SE OBRATIO JAVNOSTI! Rusija čeka trenutak da ucenjuje EVROPU! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2022

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine je poslao video-poruku naciji, u kojoj se osvrće na ono što on naziva "energetskom ucenom" Rusije protiv Evrope.

ZELENSKI SE OBRATIO JAVNOSTI! Rusija čeka trenutak da ucenjuje EVROPU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Zelenski kaže da prekid isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj pokazuje da "niko u Evropi ne može da se nada da će održati bilo kakvu normalnu ekonomsku saradnju sa Rusijom".

- Ove nedelje, rusko vođstvo započelo je novu seriju energetskih ucena prema Evropljanima. Odluka da odseku isporuku gasa Poljskoj i Bugarskoj je još jedan argument u korist činjenice da niko u Evropi ne može da se nada da će zadržati normalnu ekonomsku saradnju sa Rusijom. -

 

 

Ona posmatra kao svoje oružje ne samo gas, već i bilo koju trgovinu. Samo čeka trenutak kada će jedno ili drugo polje trgovine moći da koristi da Evropu ucenjuje politički ili da ojača rusku vojnu mašinu, koja vidi ujedinjenu Evropu kao metu", naglasio je Zelenski.

On je uputio poziv i poručio - "što pre se svi na kontinentu slože da ne mogu da zavise od Rusije u trgovini, to će pre doći do stabilnosti".

Ukrajinski predsednik je takođe pozdravio sporazum sa EU o suspendovanju carina i kvota na ukrajinski izvoz, rekavši da Rusija želi da napravi haos na globalnim tržištima - posebno za hranu. Ukrajinski izvoz bi pomogao stabilizaciji tržišta i podržao ekonomiju zemlje tokom krize, naglasio je predsednik Ukrajine.

Zelenski je posebno pozdravio ljude na jugu Ukrajine koji nastavljaju da protestuju zbog prisustva ruskih okupacionih snaga. Dodao je da želi da izrazi zahvalnost onima koji su odbili da odustanu, prenosi Alo.

- Što je sada jači naš otpor, što će okupatori videti više odbacivanja, to će se pre vratiti normalan život na našu zemlju - rekao je on.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Gvineja Bisao

27.04.2022 23:30

Izabereš cirkusanta-zabavljača za predsednika i imaš cirkus od države i cirkus od izjava. Naravno da će Rusija tražiti plaćanje u rubljama jer dolar nema nikakvu vrednost jer se štampa bez pokrića. Istim putem ide i euro i finansijski krah je neminovan. Ko to pre shvati ima šanse da se spasi.

David

28.04.2022 05:30

Usts ! zbog tebe se sve ovo desava ,Ti hoces Treci svetski rat ,Nemogu da verujem da on komanduje svim svdskim drzavama ,A oni rade kao sto on hoce ,Treba prestati slusati sta on brblja ,samo pod uticajem narkotike i pica ,Jedna marioneta je on narkoman i nista vise ,Propalica bolje bi bilo da zacepi malo ta usta ,Jer sto se desava sada ,On je kriv za sve ,Mogao je potpisati papir o MINS ,Ali on nije hteo ,Pa smo dosli do kraja ivice svi ,Nemoj te ga podrzavati ,Mi smo propali svi zbog njega .