BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Putin će upotrebiti fosfornu municiju u Marijupolju

Autor:

Svet

11.04.2022

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svom najnovijem obaveštajnom ažuriranju o Ukrajini, britansko ministarstvo odbrane upozorava da je ruska ranija upotreba fosforne municije u Donjecku'podigla mogućnost njihovog budućeg korišćenja u Marijupolju jer se borbe za grad intenziviraju.

BRITANSKA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Putin će upotrebiti fosfornu municiju u Marijupolju

Foto: Printskrin

Takođe se navodi da se rusko granatiranje nastavilo u oblastima Donjecka i Luganska u istočnoj Ukrajini, pri čemu su ukrajinske snage odbile nekoliko napada koji su rezultirali uništenjem ruskih tenkova, vozila i artiljerijske opreme.

-Kontinuirano oslanjanje Rusije na nevođene bombe smanjuje njihovu sposobnost da diskriminišu kada ciljaju i izvode napade, dok značajno povećava rizik od daljih civilnih žrtava, navodi se u saopštenju.

U izveštaju se navodi da kontinuirano oslanjanje Rusije na nenavođene projektile u velikoj meri povećava rizik od daljih civilnih žrtava.

Rojters nije mogao odmah da proveri tačnost podataka navedenih u izveštaju britanske vojne obaveštajne službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading