"Nemoj ni da pomišljaš da kročiš i na jedan inč teritorije NATO-a"! BAJDEN uputio oštro upozorenje PUTINU iz Varšave!

Autor:

Svet

26.03.2022

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik trenutno boravi u poljskom gradu Varšavi, gde drži govor u vezi sa ratom u Ukrajini.

"Nemoj ni da pomišljaš da kročiš i na jedan inč teritorije NATO-a"! BAJDEN uputio oštro upozorenje PUTINU iz Varšave!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden boravi u Poljskoj, u Varšavi, a večeras se iz ovog grada obratio ukrajinskom narodu. Svoj govor započeo je rečima "Ne plašite se", čime je aludirao na poruku pape Jovana Pavla Drugog koju je uputio Sovjetskom Savezu 1979. godine.

- Nalazimo se u velikoj bici za slobodu, borbi između demokratije i autokratije, slobode i represije. U ovoj borbi, moramo da budemo bistrog pogleda. Bitka neće biti dobijena u narednim danima ili mesecima. Potrebno je da se pripremimo za dugu borbu - rekao je predsednik SAD, Džo Bajden.

Kako je dodao, Ukrajina i njen narod se bore da spasu naciju, a njihov otpor je deo borbe za suštinske demokratske principe koji ujedinjuju sve slobodne ljude.

Moja poruka narodu iz Ukrajine je: "Uz vas smo i tačka" - ukazao je Bajden u Varšavi.

Rusija je ugušila demokratiju

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden u Varšavi

 

Američki predsednik Džo Bajden je, govoreći u Varšavi, rekao da je Rusija "ugušila demokratiju" svojom invazijom na Ukrajinu.

- Tokom poslednjih 30 godina, snage autokratije su oživele širom sveta. Njena obeležja su poznata: prezir vladavine prava, prezir demokratske slobode, prezir same istine - rekao je Bajden.

- Danas je Rusija ugušila demokratiju i tražila je da to uradi negde drugde, ne samo u svojoj domovini. Pod lažnim tvrdnjama o etničkoj solidarnosti, on je "poništio" susedne nacije. Vladimir Putin ima hrabrosti da kaže da "denacifikuje Ukrajinu". To je laž. To je samo cinično. On to zna - istakao je američki predsednik.

Uputio oštre reči Putinu

Bajden je uputio oštro upozorenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden u Varšavi

 

Nemoj ni da pomišljaš da se krećeš ni na jednom inču teritorije NATO-a - rekao je američki predsednik.

Bajden je to obaveštenje dostavio tokom govora u Varšavi. On je rekao da su SAD posvećene obavezama kolektivne zaštite koje su navedene u povelji NATO-a punom snagom naše kolektivne moći.

Ipak, jasno je stavio do znanja da trenutni sukob u Ukrajini, zemlji koja nije članica NATO-a, ne zahteva da Amerika bude direktno uključena.

- Američke snage nisu u Evropi da bi se upustile u sukob sa ruskim snagama, američke snage su ovde da brane saveznike NATO-a - rekao je on, prenosi Telegraf.

Više o ratu u Ukrajini čitajte ovde.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Max

26.03.2022 19:12

Amerika je imala svakakvih predsjednika ali ovakvu staru i senilnu bu......nu NIKAD.Vi sebi dajete za pravo da nekom drzite prodike na cijim je rukama krv celog sveta a evropu ce debelo kostati sto je dozvolila da je uvucete u ovu igru i unistite njenu privredu.Gadite mi se.

SNIPER

26.03.2022 20:11

GO HOME !

Slaven

26.03.2022 21:12

Kakav klosarski recnik.Moze li se zamisliti sta oni govore ucenjenim zemljama.Kakva demokratija?Demokratija kroz cev ili bombu.

Zemunac

26.03.2022 22:26

Pitali novinari Bajdena: Sta ce se desiti ako Rusija napadne jednu clanicu NATOa?Odgovorio je najbolje bi bilo da ta clanica napusti NATO.