MARIUPOLJ zbrisan sa LICA ZEMLJE! Sve razoreno, od gladi umiru DECA i STARI! S ulica punih ruševina narod moli Bajdena i Makrona za pomoć! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

19.03.2022

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage danas su se približile opkoljenom Marijupolju.

MARIUPOLJ zbrisan sa LICA ZEMLJE! Sve razoreno, od gladi umiru DECA i STARI! S ulica punih ruševina narod moli Bajdena i Makrona za pomoć! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin

Sukobi su doveli do zatvaranja i velikih oštećenja na čeličani Azov, a lokalne vlasti traže dodatnu pomoć zapadnih zemalja.

 

Pad Marijupolja, smatraju analitičari, označio bi veliki napredak za Ruse koji bi tako povezali Krim sa teritorijima koje drže ruski separatisti.

 

- Umiru deca, starci. Grad je uništen i zbrisan je s lica zemlje - rekao je marijupoljski policajac Mihail Veršnin s ulice pune ruševina u videu upućenom zapadnim čelnicima čiju je autentičnost potvrdio Asošijeted pres.

- Obećali ste da će biti pomoći, dajte nam tu pomoć. Bajden, Makron, vi ste velike vođe. Budite to do kraja - poručio je policajac.

Republika

Foto: Printskrin

Grad iz vazduha

 

- Jedna od najvećih metalurških fabrika u Evropi je uništena - rekao je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Vadim Denisenko.

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič objasnio je da se najbliže snage, koje bi mogle da pomognu Marijupolju, bore s ruskom vojskom ili su pak predaleko.

- Trenutno ne postoji vojno rešenje za Marijupolj - smatra Arestovič.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija pokušava da izgladni stanovnike ukrajinskih gradova kako bi se pokorili, ali je istakao da će nastavak rata dovesti do velikih posledica i za Rusiju.

Republika

Foto: Printskrin

Čovek među ruševina u Mariupolju

 

Ujedno je ponovno pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina na sastanak kako bi se krvoproliće zaustavilo.

- Došlo je vreme za obnovu teritorijalnog integriteta i pravde Ukrajine, inače će troškovi Rusije biti toliko visoki da narednih nekoliko generacija neće moći ponovno da se uzdigne - rekao je Zelenski.

U videu ispod pogledajte borbu za ovaj grad:

Više o ratu u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading