LUKAŠENKO PRETI UKRAJINI NUKLEARNOM BOMBOM: Zelenskom je bolje da potpiše sporazum, Japan najbolje zna kako ovo može da se završi!

Autor: Republika

Svet

17.03.2022

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je u inteevjuu za japanski mediji izneo stravične pretnje, ali i stav svoje zemlje da je mir svima neophodan.

LUKAŠENKO PRETI UKRAJINI NUKLEARNOM BOMBOM: Zelenskom je bolje da potpiše sporazum, Japan najbolje zna kako ovo može da se završi!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko preti svim sredstvima

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zapretio je Ukrajini i lideru ze zemlje, Volodimiru Zelenskom, da mora da potpiše sporazum s ruskim kolegom Vladimirom Putinom ili se suoči sa stravičnim posledicama koje podrazumeva i upotrebu oružja za masovno uništenje. 

Lukašenko je, naime, najpre na optimističan način komentarisao potencijalnu mogućnost okončanja rata dogovorom između Kijeva i Moskve, da bi ubrzo potom promenio ploču. 

Rusija nudi Ukrajini apsolutno prihvatljivu verziju sporazuma, to znam sigurno. I još je moguće da se Ukrajina i Rusija slože i da Zelenski potpiše ovaj sporazum sa Putinom - naveo je beloruski lider i dodao kako je ubeđen da će se sukob uskoro završiti mirno. 

- Međutim, ukoliko ukrajinski lider ne zaključi sporazum sa ruskim kolegom, moraće da potpiše akt o kapitulacijiRusija sigurno neće izgubiti u sukobu sa Ukrajinom, a Japan zna bolje od mene čime će se završiti rat u slučaju pobede jedne od strana - naglasio je Lukašenko aludirajući na kraj Drugog svetskog rata i trenutak kada su SAD bacile dve atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki.  

On je istakao i da Zapad neće uspeti da uvuče Minsk u sukob u Ukrajini.

- Zapad neće moći da nas uvuče u ovaj sukob. Dovoljno smo pametni da ne budemo uvučeni pošto nas Amerikanci i njihovi partneri danas guraju u najgore - ponovio je lider Belorusije u intervjuu za japansku televiziju TBS. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski 

Istovremeno, Lukašenko je ponovio da beloruska vojska ne učestvuje u ruskoj specijalnoj operaciji demilitarizacije Ukrajine.

- Mi ne napadamo Ukrajinu, ne bombardujemo Ukrajinu. Mi smo za pregovore - rekao je on, napominjući da bi Minsk mogao da bude platforma za potpisivanje mirovnih sporazuma.

- U ovoj situaciji, nijedan beloruski vojnik se ne bori u Ukrajini. Uprkos njihovom neprijateljskom stavu koji su zauzeli prema Belorusiji, gurnutoj od Zapada... pozvao sam Zelenskog i ponudio da odmah stupim u pregovore sa Rusijom. Bukvalno trećeg ili četvrtog dana ovog rata - istakao je Lukašenko, prenosi Blic.  

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/by_Ukraine

Stravični prizori iz Ukrajine

Beloruski predsednik je dodao da je Zelenski prihvatio predlog i da su u Belorusiji organizovali tri runde pregovora.

- I sada se ti pregovori putem video-konferencije nastavljaju. Oni su u toku - naglasio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading