TAJNA Putinove desne RUKE i hodanja: Teška bolest ili kako Rusi tvrde navika zbog SUROVE OBUKE?

Autor:

Svet

11.03.2022

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponašanje i izgled ruskog predsednika Vladimira Putina poslednjih dana se uveliko analiziraju u stranim medijima.

TAJNA Putinove desne RUKE i hodanja: Teška bolest ili kako Rusi tvrde navika zbog SUROVE OBUKE?

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Ponašanje i izgled ruskog predsednika Vladimira Putina poslednjih dana se uveliko analiziraju u stranim medijima. Godine 2020. Valerij Solovej, bivši istoričar Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, tvrdio je da sumnja da Putin boluje od teške bolesti. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tada odbacio Solovejeve tvrdnje kao potpunu besmislicu.

Pre nekoliko godina, tim neurologa iz Portugala, Italije i Holandije istraživao je Putinovo hodanje i čudno držanje desne ruke. Posumnjali su da mu se leva ruka normalno ljuljala dok je hodao, dok je desna ukočeno stajala uz telo.

Naučnici su analizirali brojne snimke ruskih zvaničnika, međutim, iako su asimetrični pokreti ruku u teoriji mogu biti jedan od pokazatelja bolesti, lekari nisu uspeli da uoče druge simptome, a svakako Putinove svakodnevne aktivnosti, poput džudoa i plivanja, dodatno opovrgavaju ta istraživanja.

Tragajući za mogućim objašnjenjima, naučni tim je primetio da su i neki drugi visoki ruski zvaničnici, poput Dmitrija Medvedeva, i dva bivša ministra odbrane Anatolija Serdjukova i Sergeja Ivanova, kao i vojni oficir Anatolij Sidorov, hodali slično. Tada su shvatili da iza takvog poteza stoje drugi razlozi osim zdravlja.

U studiji koju je objavio "British Medical Journal" zaključeno je da je hod Vladimira Putina, u kojem desnu ruku drži gotovo nepomično, rezultat intenzivne obuke tajne službe ruskog KGB-a, a ne jedan od simptoma Parkinsonove bolesti. Agenti manje mašu desnom rukom dok hodaju, što je povezano sa obukom o oružju koju su prošli u KGB-u.

Verujemo da ovaj novi obrazac hoda, koji smo nazvali "revolverski hod" ili "streličarski hod", može proizaći iz prilagođavanja ponašanju , zaključili su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Z.

11.03.2022 23:41

Neka naučni timovi NE binu i istražuju Predsednika Putina, On je veoma ZDRAV. Živeo !!!!!