PUTIN NUDIO PREGOVORE, KIJEV ODBIO! Šta se krije iza odluke Rusije da prekine vojnu operaciju i ZAŠTO JE EKSPRESNO POVUČENA?!

Autor: Republika

Svet

26.02.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trećeg dana sukoba u Ukrajini kao bomba je odjeknula vest da je Putin bio naložio da se prekinu specijalne operacije ruskih trupa u toj zemlji. Međutim, ubrzo je tu odluku i povukao.

PUTIN NUDIO PREGOVORE, KIJEV ODBIO! Šta se krije iza odluke Rusije da prekine vojnu operaciju i ZAŠTO JE EKSPRESNO POVUČENA?!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odluka o nastavku specijalnih operacija doneta je nakon što je Kijev odbio da pregovara sa Moskvom.

Kako se navodi, Putin je naredio obustavu operacija u petak, jer se očekivalo da će dve strane sesti za pregovarački sto.

Međutim, nakon što je ukrajinsko rukovodstvo odbilo pregovore, u subotu popodne je Putin naredio da se sa operacijom nastavi.

- Juče popodne, očekujući pregovore sa ukrajinskim rukovodstvom, ruski predsednik i vrhovni komandant naredili su obustavu napredovanja glavnih snaga ruskih trupa - rekao je Peskov.

Kako ističe, do pregovora nije došlo.

- Pošto je ukrajinska strana u suštini odbila da pregovara, napredovanje glavnih ruskih snaga je nastavljeno danas popodne u skladu sa operativnim planom - naveo je portparol.

Portparol Kremlja se osvrnuo i na sankcije koje je Zapad uveo Rusiji, rekavši da su sankcije veoma ozbiljne, ali da se Rusija na njih još ranije pripremila.

- Sankcije su veoma ozbiljne, ali i mi smo se ozbiljno spremali - rekao je Peskov.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u BLOGU UŽIVO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading