SRBI BEŽE IZ KIJEVA! Gradom odzvanjaju sirene, krili su se u skloništima, traže spas na zapadu!

Autor:

Vesti

26.02.2022

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasila se Ambasada Srbije u Ukrajini i otkrila šta se dešava sa našim državljanima u ovoj ratom zahvaćenoj zemlji.

SRBI BEŽE IZ KIJEVA! Gradom odzvanjaju sirene, krili su se u skloništima, traže spas na zapadu!

Foto: Tanjug/AP

- Tokom noći u Kijevu bilo je dejstava, čule su se sirene, a građani su uglavnom bili u skloništima - kaže ambasador Srbije u Kijevu Aca Jovanović.

On je rekao da se jedan broj građana Srbije evakuisao iz Ukrajine i pre nego što je izadata preporuka amabasade, a da sada državljani Srbije napuštaju zemlju u skladu sa mogućnostima.

- Što se tiče naših građana, onih koji nisu otišli iz Ukrajine nakon što je objavljena preporuka da to učine, neki su krenuli tokom jučerašnjeg dana, a neki prekjuče - rekao je on.

- S obzirom da su putevi zakrčeni, da su na putevima prema zapadu kontrolni punktovi, jer je uvedeno ratno stanje, a samim tim i obaveza mobilizacije svih punoletnih državljana Ukrajine od 18 do 60 godina, dolazi do zastoja i do stalnih kontrola - navodi Jovanović.

Ističe da je u kontaktu sa našim državljanima.

- Pratim kretanje onih državaljana koji su se javili. Oni mi se javljaju povremeno tako da znam dokle su stigli da bismo imali informaciju kada napuste zemlju - dodaje Jovanović.

Ukazao je da su dobili informaciju da će ukrajinske železnice u večernjim satima od 19.50 pa do 22.37 imati vozove koji polaze iz Kijeva u pravcu zapada.

- Ima sedam vozova i njihov kapacitet je negde oko 10.000 ljudi koje mogu da prevezu do kraja dana prema zapadu - poručio je Jovanović.

Više o stanju u Ukrajini pročitajte na našem blogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading