AMERIKANCI BI DA VLADAJU BALKANOM! Lavrov poslao brutalnu poruku Zapadu: Terate Rusiju, a vidite šta vi radite s Bosnom!

Autor: Republika

Svet

10.02.2022

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski šef dilplomatije Sergej Lavrov žestoko je reagovao zbog držanja pridika njegovoj zemlji dok se Sjedinjene Države, istovremeno, u velikom stilu vraćaju na Balkan.

AMERIKANCI BI DA VLADAJU BALKANOM! Lavrov poslao brutalnu poruku Zapadu: Terate Rusiju, a vidite šta vi radite s Bosnom!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poslao je brutalnu poruku Zapadu nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Britanije Liz Tras, istakavši kako su na snazi dvostruki aršini, posebno kada je u pitanju uticaj različitih država na Balkan

Lavrov je, naime, optužio zapadne kolege da selektivno tumače obaveze u okviru OEBS o nedeljivosti bezbednosti, između ostalog i kada se radi o nedopustivosti uspostavljanja sfera uticaja na evropskom prostoru, prenosi Sputnjik. 

- Danas smo naveli brojne primere kako takve sfere uticaja proizvoljno uspostavljaju i NATO zemlje i Evropska unija koja, na primer, kaže da Rusi nemaju šta da rade na Balkanu, kao ni u Africi, dok SAD čak imenuju specijalnog izaslanika koji će se baviti reformom izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Zar to nije sfera uticaja, namera SAD da rukovode svim procesima na Balkanu? Po mom mišljenju, to je očigledna činjenica - poručio je Lavrov.

Podsetimo, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov razgovarao je sa britanskom koleginicom Liz Tras o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti Rusiji, pri čemu je ona iznela sraman ultimatum Moskvi da ili sarađuje s NATO ili se suoči s ozbiljnim posledicama ako izvrši invaziju na Ukrajinu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading