PUTIN MORA DA RADI ZA NATO! Britanci uputili sraman ultimatum Ruskoj Federaciji, Lavrov u šoku: Ovo je bio razgovor nemog sa gluvim!

Autor: Republika

Svet

10.02.2022

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska šefica diplomatije Liz Tras pretila je Sergeju Lavrovu i kako će se Britanija i Sjedinjene Države pobrinuti da Severni tok 2 nikad ne zaživi ako Rusija izvede invaziju na Ukrajinu.

PUTIN MORA DA RADI ZA NATO! Britanci uputili sraman ultimatum Ruskoj Federaciji, Lavrov u šoku: Ovo je bio razgovor nemog sa gluvim!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Liz Tras uputila sramni ultimatum Sergeju Lavrovu

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras uputila je sraman ultimatum svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka o pokušajima smirivanja tenzija između Zapada i Moskve u vezi sa Ukrajinom.

Ona je, naime, poručila Lavrovu kako Rusija predvođena Vladimirom Putinom ima dve opcije pred sobom - ili da sarađuje sa NATO ili da nastavi da povećava broj svojih trupa na granici sa Ukrajinom i tako i sebe i čitav svet dovodi u ozbiljnu opasnost. 

Trasova je ponovila i da će se njena zemlja, zajedno sa Sjedinjenim Državama, pozabaviti time da projekat Severni tok 2 nikad ne zaživi ako ruska strana izvede invaziju na susednu zemlju, bivšu republiku SSSR

Lavrov je, s druge strane, potpuno zatečen izjavama Trasove poručivši da je sastanak sa britanskom koleginicom bio kao razgovor nemog sa gluvim.

- Iskreno, razočaran sam što je ispao razgovor nemog sa gluvim. Čini se da slušamo, ali ne čujemo - rekao je kratko ruski ministar i naglasio kako mu je nejasna zabrinutost Zapada povodom vojnih vežbi i pomeranja ruskih snaga na sopstvenoj teritoriji.

Prema rečima Lavrova, Rusija i Velika Britanija različito tumače Minske sporazume.

- Našim zapadnim kolegama je Zelenski, izgleda potreban kao instrument, kako bi Rusiju izbacivali iz ravnoteže - istakao je Lavrov, prenosi Sputnjik. 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
XXX

10.02.2022 12:15

Ma ne zajebavajte se više sa zapadnim ološem. Ubuduće razgovor samo pod vašim uslovima. Jednostavno im recite da samo ako posumnjate da ijedna rzketa leti na Rusiju, momentalno odbovor ide nasovno na sve zapadne lokacije. Zapad razume samo taj jezik.

Odgovori 32 2