Pentagon osnovao kancelariju za proučavanje NLO

Autor:

Svet

24.11.2021

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon je saopštio da je osnovao kancelariju za prikupljanje i proučavanje informacija o neidentificiranim letećim objektima (NLO) koje viđaju različiti ogranci američke vojske.

Pentagon osnovao kancelariju za proučavanje NLO

Foto: pixabay.com

Ova "grupa za koordinisanu identifikaciju i upravljanje nebeskim objektima" ili AOIMSG zamenjuje "radnu grupu za neidentifikovane pojave na nebu" osnovan u avgustu 2020. i tada stavljen pod okrilje američke ratne mornarice, navodi se u saopštenju američkog ministarstva odbrane objavljenom u noći s utorka na sredu, prenosi Index.

Kancelarija je u nadležnosti podsekretara odbrane zaduženog za obaveštajne i bezbednosne poslove, što svedoči o tome da američka vojska za "neidentifikovane vazdušne fenomene" ne smatra odgovorne "male zelene", već stvarne protivnike SAD.

Ranije objavljena tri snimka

Vašington je zapravo zabrinut zbog sposobnosti Kine da špijunira korišćenjem dronova i drugih letećih uređaja.

Budući direktor AOIMSG, koji još nije imenovan, koordinisaće rad različitih grana američke vojske i obaveštajnih službi na terenu.

Prošle godine, Pentagon je objavio tri video snimka pilota američke mornarice - jedan u novembru 2004. i dva u januaru 2015. - koji prikazuju njihov susret tokom leta sa "nepoznatim fenomenima u vazduhu".

Jedna prikazuje izduženi objekat koji se brzo kreće i nekoliko sekundi nakon što ga uoči senzor na američkom avionu, nestaje nakon naglog ubrzanja.

Druga slika prepoznaje objekat iznad oblaka, a pilot se pita da li je to bespilotna letelica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

27.11.2021 11:17

Ameri su uvereni da su mali "zeleni" tu oko nas. Amerima ništa nije neverovatno jer svojim uveravanjima neverovatno mora biti biti verovatno