ZAHAROVA ISPROVOCIRANA AMERIČKIM PRISUSTVOM NA CRNOM MORU: Ovi koraci SAD vode ka DESTABILIZACIJI situacije u blizini ruskih granica!

Autor:

Svet

10.11.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države i NATO stvaraju multinacionalnu grupu na Crnom moru, što destabilizuje situaciju u blizini granica Rusije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Republika

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Marija Zaharova

- Ovi koraci Sjedinjenih Američkih Država vode ka stvaranju multinacionalne grupe oružanih snaga, destabilizujući situaciju u crnomorskom regionu u neposrednoj blizini ruskih granica - rekla je Zaharova na brifingu, komentarišući informacije da se američki razarač "Porter" nalazi na Crnom moru od 30. oktobra i dolasku 4. novembra komandnog broda američke mornarice "Maunt Vitni", kao i letovima američkih strateških bombardera 6. novembra - 100 kilometara od ruske granice.

Ranije je američka Šesta flota saopštila da su brodovi otišli na Crno more kako bi vežbali zajedničke operacije sa saveznicima i partnerima u NATO-u u regionu.

U oktobru je razarač američke mornarice "Čejfi" pokušao da naruši rusku državnu granicu u Japanskom moru, ali je bio primoran da se povuče pod pritiskom velikog protivpodmorničkog broda "Admiral Tribuc". Pre toga je u junu rusku državnu granicu na Crnom moru narušio britanski razarač "Defender", kojeg su zajedničkim naporima flote i avijacije proterali iz ruskih teritorijalnih voda, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading