AMERIČKI GENERAL ODAO PRIZNANJE RUSIMA: Superiorniji su od nas po hipersoničnim kapacitetima!

Autor:

Svet

21.11.2021

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjedinjene Američke Države nisu toliko napredne u hipersoničnoj tehnologiji kao Rusija i Kina, smatra zamenik načelnika američkih Svemirskih snaga general Dejvid Tompson.

AMERIČKI GENERAL ODAO PRIZNANJE RUSIMA: Superiorniji su od nas po hipersoničnim kapacitetima!

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Nismo napredni kao Kinezi ili Rusi u oblasti hipersoničnih programa - rekao je Tompson na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu, prenosi Sputnjik.

Tompson je primetio da američke svemirske snage rade na "utvrđivanju tipa satelitske grupe" koja je zemlji potrebna za praćenje hipersoničnih raketa. Prema njegovim rečima, ovo je "novi izazov, ali mi nemamo odgovor na ovaj izazov".

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama koje se nalaza na borbenoj dužnosti ili su u stanju visoke pripravnosti. U Oružanim snagama Rusije nalaze se avionski sistem "Kinžal" sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa "Cirkon" je na državnim ispitivanjima, a takođe postoje i strateške rakete sa hipersoničnim blokom "Avangard".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading