AMERI SE SLEDILI OD STRAHA: Ruske rakete mogu da ZAOBIĐU našu odbranu!

Autor:

Svet

24.10.2021

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razvoj hiperzvučnog oružja stvara podsticaje za rat i Rusija, SAD i Kina treba o ovom pitanju da razgovaraju, pišu američki mediji.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Foto: Ilustracija

Vašington post navodi da ove tri zemlje rade na perspektivnom hipersoničnom oružju koje predstavlja "opasnost i problem". Kako se naglašava, "interkontinentalna balistička raketa može da prebaci nuklearnu bojevu glavu preko okeana za 30 minuta – scenario noćne more sa početka hladnog rata".

Kako ukazuje američki list, SAD zaostaju u razvoju ovog oružja. Mnogi eksperti pozivaju da se hiperzvučni proizvodi uključe u šemu kontrole naoružanja. Uz to, govori se i o tome da Kina i Rusija moraju da razgovara sa SAD o ovom pitanju.

"Neki analitičari smatraju da hiperzvuk može da promeni ratne planove, stvarajući stimulanse za izvođenje napada na protivnika bez upozorenja", navodi se u tekstu, čiji autori naglašavaju da ruske rakete mogu da zaobiđu američku protivraketnu odbranu. Pored toga, oni ukazuju i na pretnju trke u naoružanju, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, Pentagon je potvrdio da je testiranje hiperzvučnog naoružanja bilo neuspešno zbog problema sa busterom. U Velikoj Britaniji su konstatovali da su SAD beznadežno zaostale za Rusijom i Kinom u "hiperzvučnoj trci". Britanski Fajnenšl tajms je saopštio da je Kina u avgustu, uz pomoć rakete-nosača, lansirala hiperzvučni leteći aparat koji može da nosi nuklearno oružje. Zvanični Peking je saopštio da Kina nije testirala novi tip naoružanja, već svemirski aparat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Boro

24.10.2021 19:54

kad rus dune Amerika se uplasi-bijede jedne..fui-bili ste jaki i ,90..ha ha ha