KOLIN PAUEL UMRO OD KORONE! Čuveni američki zvaničnik preminuo u 84. godini!

Autor: Republika

Svet

18.10.2021

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi crni američki državni sekretar koji je umnogome uticao na politiku SAD umro je u 84. godini od posledica koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Kolin Pauel preminuo je u 84. godini 

Kolin Pauel, prvi crni američki državni sekretar čije je liderstvo pomoglo u oblikovanju američke spoljne politike poslednjih godina 20. veka i početkom 21, umro je od komplikacija nakon što se zarazio kovidom u 84. godini, saopštila je njegova porodica.

- General Kolin L. Pauel, bivši američki državni sekretar i predsedavajući Združenih načelnika štabova umro je jutros usled komplikacija KOVIDA-19 - navela je porodica na "Fejsbuku", prenosi Blic. 

- Izgubili smo izvanrednog i voljenog supruga, oca, dedu i velikog Amerikanca -  istakla je porodica.

General Pauel bio je 65. američki državni sekretar, od januara 2001. do januara 2005, u administraciji Džordža Buša. Postao je prvi Afroamerikanac u istoriji koji je obavljao neku visoku funkciju u izvršnoj vlasti, a pre toga je bio najviši Afroamerikanac u vojsci SAD.

Kao general Vojske SAD, Pauel je takođe služio kao savetnik za nacionalnu bezbednost (1987—1989) i načelnik združenog generalštaba (1989—1993).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading