AMERIČKA VOJSKA ZAPRETILA SVOJIM PRIPADNICIMA: Ko odbije vakcinaciju mogao bi biti suspendovan, a možda i OTPUŠTEN!

Autor:

Svet

15.09.2021

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oficiri američke vojske koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa mogli bi biti suspendovani sa svojih dužnosti, a potencijalno i otpušteni, objavila je američka vojska u utorak.

Republika

Foto: pixabay.com

Američka vojska, ilustracija

Nakon što je Uprava za hranu i lekove u celosti odobrila Fajzerovu vakcinu, ministar odbrane, Lojd Ostin, naredio je da se svi aktivni članovi vojske imunizuju.

Vojska je rekla da je počela da sprovodi ovo naređenje krajem avgusta, dodavši da vojnici mogu da traže da budu izuzeti na osnovu opravdanih medicinskih, religioznih i administrativnih razloga.

Međutim, narednici, stariji narednici, prvi narednici i oficiri na komandnim pozicijama koji odbiju da se vakcinišu i ne očekuju izuzeće suočiće se sa suspenzijom ili otpuštanjem ako odbiju naređenje, objasnila je vojska u saopštenju.

"Vojnici koji odbijaju vakcinu najpre će biti savetovani u svojoj komandi, ali ponovljena neposlušnost može rezultovati novčanom ili disciplinskom kaznom - koja uključuje suspenziju ili otpuštanje", navodi se u saopštenju.

- Ovo je doslovno pitanje života i smrti za naše vojnike, njihove porodice i zajednice u kojima živimo - rekao je general Rejmond Skot Dingl, navodeći zabrinutost zbog širenja vrlo zarazne delta varijante virusa, prenosi Jutarnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading