TRAMP POVLAČENJE IZ AVGANISTANA NAZVAO NAJGLUPLJIM POTEZOM U ISTORIJI SAD: Bajden i njegovi "uspavani generali" ZABORAVILI da vrate ljude i opremu!

Autor:

Svet

27.08.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ocenio je da je rukovođenje krizom u Avganistanu predsednika Džozefa Bajdena rezultat "najglupljeg poteza ikada učinjenog u istoriji SAD" i dodao da se on okružio "uspavanim generalima" koji su svoje prioritete prebacili sa nacionalne bezbednosti na liberalnu politiku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp i Džo Bajden

U ekslkuzivnom intevjuu za "Foks njuz", Tramp je upozorio da "buđenje" Bajdena i njegovih glavnih generala, npr. načelnika združenog štaba američkih oružanih snaga Marka Milija, dovodi do pogrešnog tumačenja moći, loše procene sklonosti pripadnika vojske i neskladnih izmena njihovih prioriteta.

- Bajden i probuđeni generali nisu baš budni. Vojnici žele da se bore, žele da budu spremni za borbu, žele da budu vojnici, ali probuđeni generali – to je dostiglo nivo koji niko ne može da shvati - rekao je Tramp.

Tramp je ukazao na to da su Bajden i komandanti pokušali da se povuku iz Avganistana, kao što je i on nameravao da povuče američke snage, ali ocenjuje da su to učinili po potpuno pogrešnom redosledu, prenosi Tanjug.

- Zaboravili su jedno, zaboravili su da vrate u SAD ljude i opremu, ogromnu vojnu opremu. To bi i dete znalo da uradi. Vojsku vraćate na kraju. Dete bi to razumelo. Kako su to mogli da učine našoj zemlji? To je tako tužno - rekao je Tramp, prenosi Sputnjik.

On je predočio da je to sramota sa stanovišta vojne taktike, najneprijatnija stvar koja se ikada dogodila SAD.

- Izgledamo kao budale po celom svetu, slabi smo, jadni smo, vode nas ljudi koji nemaju pojma šta rade - rekao je Tramp.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading