Zlostavljana žena ima prava da se žali ČAK I NA TRAMPA

Autor: Tanjug

Svet

10.12.2017

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli izjavila je da svaka žena koja smatra da je nad njom izvršeno nasilje ili da ju je maltretirao neki muškarac ima pravo da to prijavi, čak i ako za takvo ponašanje optužuje samog američkog predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hejli: Žene, ne ustežite se

Hejli je, govoreći o kulturnim promenama među ženama u programu televizije Si-Bi-Es, pozdravila žene koje su se usudile da o nasilju progovore.

- Ponosim se njihovom snagom i hrabrošću - istakla je ona, prenosi Rojters.

Na pitanje kako bi ljudi trebalo da ocenjuju one koji optužuju predsednika, Hejli je odgovorila: "Na isti način".

- Žene koje bilo koga optužuju trebalo bi saslušati. Trebalo bi rešiti njihov problem, a mislim da smo ih čuli uoči izbora - rekla je ona.

Kako je dodala, da li je izbor Trampa za predsednika rešio to pitanje "ostaje na narodu da odluči".

- Znam da je on izabran, ali žene nikada ne bi trebalo da se ustežu da progovore, a mi bi svi trebalo da budemo spremni da ih saslušamo - zaključila je ambasadorka SAD u UN.

Više od 10 žena optužilo je Donalda Trampa za seksualno uznemiravanje pre nego što je postao predsednik, a Tramp je, tokom snimanja dela televizijskog programa o Holivudu, ranije rekao da je ljubio i dodirivao žene, o čemu svedoči snimak koji se pojavio tokom predsedničke kampanje 2016.

Optužbe za neprimereno seksualno ponašanje dovele su do ostavki tri člana Kongresa ranije ovog meseca, a rastući talas žena koje prijavljuju zlostavljanje ili nedolično ponašanje srozao je reputaciju moćnih muškaraca od Holivuda do Vašingtona - od filmskog producenta Harvija Vajnstina do popularne TV ličnosti Meta Lauera, podseća britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading