NOVI PLAN ZA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA: Neće biti potreban pristanak roditelja!

Autor: Republika

Svet

26.08.2021

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristanak roditelja za imunizaciju dece uzrasta od 12 do 15 neće biti neophodan budući da će se ona sprovoditi u sklopu redovne vakcinacije po školama.

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija dece protiv korone je uveliko počela u mnogim zemljama

Britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS) izradila je planove za početak vakcinacije dece od 12 do 15 godina, i to od prve nedelje kada se vrate u škole, a sudeći po nekim od najvažnijih odredbi, za takav proces imunizacije neće se tražiti pristanak roditelja.

To je izazvalo salve kritika na račun vlade, ali je uprkos tome, navodi britanski Telegraf, rad na planu nastavljen. 

- Zdravstveni radnici su rekli da deci neće biti potreban pristanak roditelja za vakcinaciju, budući da će se ona sprovodoti prema programu vakcinisanja u školama - dodaje se u izveštaju i naglašava da bi sve odredbe u planu trebalo da budu zavrsene do šestog septembra.   

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je saopštilo kako još nije donesena odluka o uvođenju vakcina protiv korone za decu od 12 do 15 godina, ali budući da se novim planom predviđa da vakcinacija bude sprovođena u školama, to će se najverovatnije uskoro dogoditi.

Inače, dosad je u velikom broju zemalja počela vakcinacija dece protiv koronavirusa, u čemu prednjači Izrael.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading