GORILE POBEDILE KORONU! Osam životinja se mesec dana borilo s opakim virusom

Autor: Republika

Svet

16.02.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz zoološkog vrta u San Dijegu saopšteno je da se kovid-19 kod gorila manifestovao kroz kašalj, curenje sluzi iz nosa, ali i otežano disanje i gušenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gorile u zoo-vrtu u San Dijegu 

Osam gorila u zoološkom vrtu u San Dijegu potpuno se oporavilo nakon što su prošlog meseca bili pozitivni na COVID-19, saopšteno je iz zoološkog vrta u tom američkom gradu.

Gorile su se zarazile uprkos tome što su se članovi tima koji brinu o njima pridržavali svih preporučenih mera predostrožnosti. Nije, međutim, saopšteno na koji način su životinje dobile virus, ali se spekuliše da je neko od radnika zoo-vrta dolazio zaražen na posao i da je tako virus preneo na njih.  

Svih osam gorila je nakon dijagnoze bilo u izolaciji, a neke od njih su imale blagi kašalj, gušenje i sekret iz nosa.

Zaposleni u zoo-vrtu se nadaju da će podaci o stanju životinja koje su oni objavljivali pomoći u razumevanju koronavirusa i njegovog delovanja na velike majmune, ali i na druge životinjske vrste. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading