Novi talas rusofobije: Zaharova o novim američkim sankcijama firmama koje grade "Severni tok 2"

Autor: Tanjug

Svet

01.08.2019

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacrt zakona koji predviđa sankcije kompanijama učesnicama u projektu gasovoda "Severni tok dva", usvojen u Komitetu američkog Senata za spoljne odnose, ukazuje na novi talas rusofobne kampanje, ocenila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Marija Zaharova

- Moramo da primetimo da do sada oni samo razgovaraju o novom talasu rusofobnih mera u američkom Kongresu. Razgovaraju o mnogim stvarima o kojima nisu uvek donošene odluke. Teško je reći kuda će ovo odvesti - naglasila je Zaharova.

Prema njenim rečima, od 2011. godine Vašington je uveo sankcije Moskvi više od 70 puta pod raznim izgovorima.

Ona je istakla da time, ni bivša, niti sadašnja američka administracija nije ništa postigla jer Rusija na međunarodnoj sceni vodi nezavisnu politiku i tako će i nastaviti.

Zaharova je dodala da će tako biti i sa "Severnim tokom dva" jer se gradnja tog gasovoda nastavlja uprkos svim prijetnjama i sankcijama.

Da bi stupio na snagu Nacrt zakona još mora da bude usvojen u punom sazivu Senata i Predstavničkom domu i potom da ga potpiše predsednik Donald Tramp.

Projekat "Severni tok dva", koji je uglavnom završen, sprovodi ruski energetski gigant "Gasprom", a polovinu finansija obezbeđuje nemački "Uniper" i ogranak BASF-a "Vinteršal", anglo-holandska kompanija "Šel", austrijski "OMV" i francuski "Enži".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading