Putinov PR upozorava SAD: Ako rasporedite rakete u Evropi, odgovorićemo!

Autor: Tanjug

Svet

20.12.2018

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako SAD rasporede svoje raketne sisteme u Evropi nakon okončanja Sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF), Rusija će morati da usmeri vlastite rakete ka tim sistemima", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

On je to rekao upitan da komentariše jučerašnju izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina o mogućnosti nuklearnog rata nakon povlačenja SAD iz sporazuma INF, prenela je agencija Tas.

- Sa tehnološke tačke gledišta, predsednik je rekao ono što je objasnio već mnogo puta. Stvar je u tome da povlačenje iz INF sporazuma može potencijalno dovesti do razmeštanja sistema raketa kratkog i srednjeg dometa u Evropi, kao što je to bilo tokom Hladnog rata - rekao je Peskov.

On je dodao da bi takvo razmeštanje i mogućnost da ti sistemi budu upereni prema Rusiji dovelo do situacije u kojoj bi Rusija morala da usmeri svoj raketni arsenal prema njima kako bi postigla paritet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading