OPŠTI HAOS U AUSTRALIJI: Rusko-ukrajinski rat se PRELIO na Melburn - užasne scene! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.01.2023

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura tokom duela druge runde prvog Grend slema sezone.

OPŠTI HAOS U AUSTRALIJI: Rusko-ukrajinski rat se PRELIO na Melburn - užasne scene! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Navijači provocirali Rubljova ukrajinskom zastavom

Andrej Rubljov obezbedio je plasman u 3. kolo Australijan opena, rutinskom pobedom nad Emilom Rusovorijem (3:1), a njihov duel u Melburnu ostaće upamćen po žestokim provokacijama sa tribina.

Naime, Rus se suočio sa konstantnim vređanjem od strane grupe navijača, koji su pritom istakli i ukrajinsku zastavu. Oni su mu konstantno dobacivali, pokušavajući da ga poremete, a zbog svega je morao da se požali glavnom sudiji, koji ga je upitao da li mu smeta žuto-plava zastava.

U redu je, ne mora da se sklanja zastava samo neka prestanu sa provociranjem i vređanjem pri promeni strana - ljubazno je uzvratio ruski teniser, koji je incident komentarisao i posle trijumfa.

 

 

Ne radi se o zastavi. Rekao sam to odmah sudiji, nije u pitanju zastava, mogu da stave koju hoće, potpuno razumem situaciju. Više se radilo o tome što su počeli da mi govore ružne reči i vređaju me. Rekao sam sudiji, 'ne radi se o zastavi, ali molim te da im kažeš barem da mi ne govore ružne reči dok prolazim kraj njih pri promeni strana - objasnio je Rubljov, koji će se za plasman u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije boriti protiv Britanca Danijela Evansa.

Podsetimo da je rat u Ukrajini počeo pre nešto manje od godinu dana (24. februar), a organizatori Australijan opena odlučili su da zabrane isticanje ruskih i beloruskih zastava na tribinama, dok se igrači iz pomenutih država takmiče kao "neutralni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading