NAJNOVIJA VEST! ŠTA ĆE REĆI NOVAK? Australijan open povukao SULUD POTEZ!

Autor:

Sport

20.01.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko je pitanje kako će teniski velikani, poput Novaka Đokovića i Endija Mareja, reagovati na ovu odluku.

NAJNOVIJA VEST! ŠTA ĆE REĆI NOVAK? Australijan open povukao SULUD POTEZ!

Foto: Tanjug/AP

Devetostruki šampion Melburna Novak Đoković

Legendarni Amerikanac Džon Mekinro pozvao je organizatore Grend slem turnira da spreče odigravanje "noćnih mečeva", a sa njegovim rečima saglasna je i Martina Navratilova. Maratonski meč koji su odigrali Endi Marej i Tanasi Kokinakis okončan je posle četiri časa ujutru po lokalnom vremenu, a na razuman zahtev svetske javnosti da se to ubuduće ne ponovi, organizatori Australijan opena odgovorili su odrično.

Kreg Tajli, prvi čovek Tenis Australija, naveo je da će program sadržati dva duela u večernjem terminu, jer to odgovara navijačima i medijima.

Očekivano je da u tom večernjem terminu od 19 do 24 da imate dva meča u tih pet sati. Moramo da zaštitimo mečeve. Ako imate samo jedan meč u večernjoj sesiji, a desi se povreda, onda nemate ništa za navijače i one koji prenose. U ovom momentu nema potrebe za promenom rasporeda - objasnio je Tajli odluku organizatora Otvorenog prvenstva Australije, koja je naišla na niz kritika, posebno na društvenim mrežama.

Republika

Foto: Profimedia

Tajli potvrdio - Australija se ne menja

Australijanac je istakao izazove prilikom organizacije ovako velikog turnira.

Uvek gledamo šta je najbolje kada razmatramo kako je turnir protekao, to činimo svake godine. Imali smo dugih mečeva i ranije, ali u ovom trenutku moramo da postavimo sve mečeve u 14 dana, tako da nema mnogo opcija. Bio je to epski meč i kada ga zakažete za 22 sata, ne očekujete da će trajati skoro šest sati.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marej i Kokinakis pokrenuli lavinu

Tajli je podvukao da se ovakve stvari ne dešavaju često, uz naglasak na "specifičnost Melburna".

Bilo je mnogo problema. Poslednjih dana smo imali ekstremnu vrućinu, imali smo preko pet prekida zbog kiše, bilo je hladno. Da, to je Melburn, ali ne dešavaju se često takve okolnosti za tako kratko vreme, tako da smo imali tri duge noći sa pokušajem da stignemo da završimo sve mečeve - reči su Krega Tajlija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

20.01.2023 19:09

Jedino za noćne termine teniseri moraju da ponesu nošu.