JAVAŠLUK U SMEDEREVSKOJ BOLNICI! Doktorka uzima bolovanje da bi radila privatno: Pregleda jednog, pa se pokupi i ode!

Autor:

Vesti

21.01.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama Smederevci muku muče sa zakazivanjem termina kod specijalista.

JAVAŠLUK U SMEDEREVSKOJ BOLNICI! Doktorka uzima bolovanje da bi radila privatno: Pregleda jednog, pa se pokupi i ode!

Foto: Republika

Najgore je, kažu, zakazivanje pregleda kod endokriniloga i to, ne jer je previše pacijenata, već zbog toga što doktorka sama određuje kada će i koliko raditi.

Zbog toga su priče o zloupotrebama endokrinologa dr D.S., koja u isto vreme radi u Opštoj bolnici "Sveti Luka" Smederevo i jednoj privatnoj klinici u ovom gradu, rešili da podele sa Republikom.

- Njen sam pacijent već neko vreme. Lečim se od insulinske rezistencije. Lekar opšte prakse mi je rekao da opet moram kod nje, ali termina nema. Ona je više na bolovanju nego što inače radi u bolnici, ali je zanimljivo to što u vreme bolovanja sasvim redovno radi u privatnoj klinici - počela je je priču jedna Smederevka koja je želela da ostane anonimna za naš portal.

Republika

Foto: Shutterstock

Ilustracija

- Nemam novca da privatno plaćam preglede, a i ne želim, kada mogu da se pregledam i u bolnici. 

Slična, i ne baš tako lepa iskustva, istakli su i drugi. 

- Na redovnom pregledu mi je rekla da dođem privatno kod nje, da vidi da nemam neki tumorčić. Sve vreme se smejala - podelila je iskustvo jedna devojka, dok nam je jedna trudnica rekla da joj je pregled zakazan tek posle termina za porođaj, pa je morala da plati privatan pregled.

U toku radnog vremena radi na dva mesta

O ovom problemu nedavno se povela polemika i u lokalnoj Fejsbuk grupi u kojoj se nametnulo logično i ključno pitanje: Gde su endokrinolozi u smederevskoj bolnici?

- Potpisujem da dotična dr i u radno vreme radi privatno. Pregleda jednog pacijenta, oblači se i odlazi, vraća se oko pet sati. Dva pacienta u osam sati radnog vremena, kaže za nju su dosta. Imam noduse na štitnoj i dijabetes, nisam je videla godinu i po. Same sestre na šalteru se smeju kad pitamo za zakazivanje - istakla je tom prilikom G.J.

Republika

Foto: Republika

Smederevska bolnica

Direktor bolnice ne odgovara

Ovim povodom direktoru bolnice Nenadu Đorđeviću već se obraćao jedan broj građana ogorčeni zbog toga što ne mogu da iskoriste svoje pravo da se leče.

Međutim, on se ni njima, kao ni našoj ekipi, nije javio nakon pitanja koja su mu prosleđena.

Danica Grujičić: To je izvor korupcije!

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, podsetimo, već je pričala o ovom problemu i istakla da smatra da lekar ne sme i ne treba da radi uporedu u privatnoj ordinaciji i državnoj službi.

Mislim da je izvor korupcije što je dozvoljeno da lekar radi i u privatnoj i u državnoj službi. Smatram i da je digitalizacija zdravstva, koju je predložila premijerka, sjajna stvar. Tako ću, recimo, ja kao ministar na jedno dugme moći da vidim koliko je neki doktor ima pregleda tog dana, koliko operacija, koliko je bio na poslu, koliko nije - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Zoran Jovanović

21.01.2023 11:16

Ne cudi me ovaj slucaj, u toj bolnici je veliki uspeh pregled kod vecine specijalista, ali zato sve pohvale za hitnu i urgentnu sluzbu, tamo rade kao u klinickom u Beogradu

Zoran

21.01.2023 12:00

Proveriti sve I Ako je tacno smeniti direktora I doktorki radnu knjizicu pa da ode kod gazde da radi

mmm

21.01.2023 15:03

tako je i u NS a verovatno i u celoj zemlji.