LEGENDA VERUJE U NOLETA: Svaka mu čast kroz šta je prošao! Pokoriće sada Melburn

Autor:

Sport

14.01.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac ubeđen da Srbin osvaja prvi grend slem u sezoni.

LEGENDA VERUJE U NOLETA: Svaka mu čast kroz šta je prošao! Pokoriće sada Melburn

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se sprema da napadne jubilarnu desetu titulu na Australijan openu, a ukupno 22. grend slem trofej u karijeri, čime bi se ponovo izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Legendarni teniser Džon Mekinro je uoči prvog ovogodišnjeg grend slema objasnio šta očekuje od Noleta.

- Ako neko to može, to je on. Sigurno je malo ljut zbog svega što se desilo prošle godine. Ali on je sjajan. Ponašali su se loše prema njemu, zvaničnici su radili apsurdne stvari prema Đokoviću po mom mišljenju. Nije mu dato da se takmiči na događaju koji je toliko puta osvojio. On sigurno razmišlja o tome, ima već 35 godina, sada treba da gleda na druge igrače, da gleda da i dalje bude najbolji. Rafa će uvek da ide ispod radara prema tome, on je druga ličnost, ali obojica rade sjajno. Dok je zdrav biće tu na visokom nivou - rekao je Mekinro za "Telegraf".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro

Amerikanac veruje da će Nole osvojiti pehar u Melburnu.

Ne bih rekao da može da je izgubi (titulu, prim. aut), favorit je, prošao je kroz najluđu godinu za nekog sportistu u tenisu. Videli smo kako se završila. Hoće da dokaže da može da ode do kraja, mislim i nadam se da ima igrača koji imaju šansu da naprave ime za sebe pored njega. Do sada, u poslednjih 15 godina, niko nije mogao da načini štetu velikoj trojci. Mislite da je to to, ali kao da ovi stariji idu protiv "oca vremena". Alkaraz je najmlađi prvi ikada, on je novi dašak vetra, ali on ne igra. To je tužno. Ali biće sjajan turnir, Novak ima žreb takav da će ga biti teško pobediti. Nadam se da je sa njegovom nogom sve kako treba.

Ne krije Mekinro da se divi Novaku zbog svega što je Srbin pregurao prošle godine. Pritom je istakao i da je Đoković doneo neke odluke za koje on lično ne bi imao snage, a koje su ga koštale učešća na pojedinim velikim turnirima.

Mislim da može, ali znate kako, morate da poštujete to što se nije prepustio običnom toku. Videćemo da li će postaviti rekord po broju Grend slemova. Svaka mu čast kako je uspeo da prođe kroz sve, pre svega u Australiji, imam respekt za sve to, teško je da uvidite o čemu razmišlja. Sada je na pravom putu, mislim da će ga biti teško savladati. Napravio je odluku koju mnogi ne bi doneli. Ali to je neka druga priča, poštujem što je ostao pri svom stavu. Pobedio je na Vimbldonu, pa nije mogao da igra na US openu, to je ludo - poručio je Amerikanac.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading