NA POMOLU REVOLUCIONARNA PROMENA: Kraj LUDILA i APSURDA na Grend slemovima?

Autor:

Sport

20.01.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni Amerikanac podigao glas, šta sledi?

NA POMOLU REVOLUCIONARNA PROMENA: Kraj LUDILA i APSURDA na Grend slemovima?

Foto: Tanjug/AP

Buran meč koji su odigrali Mrej i Kokinakis u 2. kolu Australijan opena podigao je veliku buru pokazavši da su promene na Grend slem turnirima neophodne.

ĐOKOVIĆ SUROVO ISPROZIVAO ZAPADNE MOĆNIKE! Srbinu prekipelo - dosta mu je LINČA i TORTURE!

Britanac je slavio u pet setova, a bitka je okončana posle četiri časa ujutru po lokalnom vremenu. Legendarni Amerikanac Džon Mekinro pozvao je nadležne da promene pravila i zabrane odigravanje mečeva u kasnim satima na najvećim turnirima.

Ovo se sve više dešava, ali trebalo bi da urade sve da se ne dešava. Luda je stvar da igrači ostaju tako kasno na terenu, a ulog je tako velik. Apsurdno je da igrači igraju, da će to biti meč o kom će se pričlati, ali istovremeni sve to ugrožava Endijeve šanse da ode daleko na turniru - primetio je Mekinro, a potom je apostrofirao neke primere.

 

 

To se dešavalo u prošlosti i uticalo je na mnoge, svaki put. U kom drugom sportu, u fudbalu, NFL, NBA se igra do četiri ujutro? Ovde pričamo o dva čoveka koji su prepušteni sebi i nemaju pravo zamene. Apsurdno je da se ovo dešava. Znam da niko to nije planirao, mnogo je faktora uticalo, dužina prethodnih mečeva, vreme, shvatam to. Ali kao sport ne smemo to više da dozvolimo. Mora da ima neki tip vremenske granice. Čak će i tada biti zamerki poput toga ako se prekine u jedan ujutro, neko vodi sa 2-1 i želi da završi meč. Kada je legitimno da se prestane igrati? To mora da se reši - poentirao je Mekinro.

Bivši američki teniser je takođe izrazio čuđenje pravilom da igrači samo jednom tokom meča mogu da zatraže pauzu za toalet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading