LAŽOVI IZ DANASA: Direktoru Pošte "prišili" duplo veću platu, umesto da provere prave podatke!

Autor:

Vesti

20.01.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić "odokativno" naveo platu direktora Pošte, tajkunski medij brže-bolje preneo bez ikakve provere.

LAŽOVI IZ DANASA: Direktoru Pošte "prišili" duplo veću platu, umesto da provere prave podatke!

Foto: Danas.rs

Ono što je lako proveriti uvidom u dokumenta iz Agencije za sprečavanje korupcije ili Informatora o radu Pošte, tajkunski medij Danas rešio je da potpuno izokrene i preuveliča, pa je tako V.D. direktoru JP Pošte Srbije Zoranu Đorđeviću pripisao platu duplo veću od njegove stvarne, kako bi narod ubedio u to da su plate direktora javnih preduzeća astronomske.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Zoran Đorđević

Naime, prvo je slagao Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, koji je u izjavi za dnevni list Danas naveo kako je plata direktora Pošte ni manje ni više nego pola miliona dinara.

- Direktor Pošte ima oko 500.000 dinara platu, zaštitinik građana oko 400.000 dinara, direktor Republičkog zavoda za statistiku 440.000, Jorgovanka Tabaković oko 600.000, a samo jedno odelo predsednika košta više hiljada evra - naveo je Aleksić i nastavio da nabraja u nedogled informacije do kojih je očigledno došao odokativnom metodom.

Foto: Printscreen

Naslovna strana dnevnog lista Danas

Ajde što se Aleksić nije udostojio da to proveri, nego što je tajkunski medij brže-bolje to rešio da prenese, svesno lažući samo zbog toga što to odgovara besmislenoj mantri koju redovno promoviše u svojim tekstovima.

Na njihovu žalost, podaci kojima se Aleksić tako lako "frljao" i oni preneli kao neku dogmu, dostupni su i lako proverljivi, pa se jednostavnom pretragom Agencije za borbu protiv korupcije može videti da je ta svota duplo manja, tačnije 225.000 dinara, kada govorimo o plati Vršioca dužnosti direktora JP Pošte Srbije Zorana Đorđevića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading